Φόρεσε την φανέλα της Γαλατασαράι ο Μήτρογλου: Αγαπώ την νέα μου ομάδα, δήλωσε




“Αγαπώ την Γαλατασαράι”, είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο διεθνούς φήμης Έλληνας ποδοσφαιριστής, Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην τουρκική ομάδα ως δανεικός για ενάμιση χρόνο.

  • Ο Κώστας Μήτρογλου ο οποίος έφτασε ήδη στην Τουρκία και σήμερα φόρεσε και τη φανέλα της Γαλατασαράι, κάνοντας την πρώτη του προπόνηση, προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα υπέρ του νέου παίχτη της ομάδας τους. Μάλιστα λέγεται ότι όταν ο Μήτρογλου βάλει το πρώτο γκολ θα ακουστεί η μουσική του Ζορμπά από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

“Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, θα είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα να παίξω γι αυτή τη μεγάλη ομάδα”, είπε ο Κώστας Μήτρογλου από τα γραφεία της Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, υπενθυμίζοντας ότι στην ομάδα αυτή έπαιξαν πολύ σημαντικά ονόματα του ποδοσφαίρου.

  • “Αγαπώ πολύ την Γαλατασαράι. Δεν μπορώ να το ξέρω από πριν αλλά θα κάνω τα πάντα για να είμαι χρήσιμος σε αυτή την ομάδα, όλοι να είναι σίγουροι. Δεν θα κάνω ποτέ σχόλιο για τον αριθμό των γκολ που θα βάλω αλλά θα κάνω τα πάντα για να κάνω ό,τι καλύτερο. Το να βάλεις γκολ είναι πολύ σημαντικό αλλά πιο σημαντικό είναι να κερδίσεις και να πάρεις το πρωτάθλημα”, ανέφερε.

Για τον προπονητή της Γαλατασαράι, Φατίχ Τερίμ, είπε ότι είναι πολύ μεγάλο όνομα. “Του έχω μεγάλο σεβασμό. Πιστεύω ότι όλοι τον αγαπούν. Είναι ένας προπονητής με μεγάλη καριέρα και χαίρομαι που θα δουλέψω μαζί του”, ανέφερε.

Το συμβόλαιο Μήτρογλου στα τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Γαλατασαράι έδωσε ένα τεράστιο ποσό για να αποκτήσει τον Κώστα Μήτρογλου. Για τη σεζόν 2018-2019 ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ και για τη σεζόν 2019-2020 2,6 εκατ. ευρώ. Πολλοί είναι εκείνοι που μέσω των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης άρχισαν να επικρίνουν την Γαλατασαράι για την απόφασή της να ξοδέψει αυτό το τεράστιο ποσό την ώρα που τα οικονομικά της δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν για τον Κώστα Μήτρογλου ότι είναι παιδί οικογένειας που έφυγε από την Τουρκία με την ανταλλαγή του πληθυσμού το 1923. Η οικογένειά του έφυγε από Καππαδοκία.

  • “Ο Κώστας, όσο κοντά είναι στην πατρίδα του άλλο τόσο είναι και κοντά σε μας”, σχολιάζουν τουρκικά μέσα και λένε ότι η ζωή του μοιάζει με τη ζωή πολλών Τούρκων καθώς η οικογένειά του, όταν εκείνος ήταν μικρός, ξενιτεύτηκε στη Γερμανία. Η καριέρα του ξεκίνησε στη Γερμανία αλλά εκεί δεν κράτησε πολύ, δεν αρνήθηκε τον Ολυμπιακό όταν τον ζήτησε, και επέστρεψε στην Ελλάδα στα 18 του.

Σχολιάζουν ότι έγραψε ιστορία στον Ολυμπιακό για επτά χρόνια και έβαλε και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Μάλιστα, όπως γράφουν υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ο Μήτρογλου ήταν ‘εχθρός των Τούρκων’, καθώς μετά από ένα γκολ σε κάποιο ματς έκανε με τα δάχτυλά του το σύμβολο του όπλου. Τότε κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ο ίδιος ο Μήτρογλου είχε πει πως το έκανε ονειρευόμενος ότι απέναντί του είχε Τούρκο.

Πάντως, όπως γράφουν τα ίδια μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, ο Μήτρογλου είχε απορρίψει αυτό τον ισχυρισμό μέσω του twitter γράφοντας: “Βλακείες, με ενημέρωσαν στενοί μου φίλοι στην Τουρκία. Αυτό ασφαλώς είναι βλακεία, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο”. Τα τουρκικά μέσα λένε ότι ούτε εχθρός των Τούρκων είναι ούτε και κάνει κάποια κίνηση που βλάπτει την πατρίδα του. “Τώρα η ιστορία του που ξεκίνησε από Καππαδοκία θα συνεχιστεί στην Κωνσταντινούπολη”, σχολιάζουν.

ΚΥΠΕ
01/02/2019 20:26

Έκοψε ο Μπλατ το προγραμματισμένο ρεπό του Ολυμπιακού και το έκανε προπόνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: