Έλεος πια… Όχι και έντιμος ο Ερντογάν: Εισβολέας, δολοφόνος, ανέντιμος και ψεύτης…




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Στις συνομιλίες μας έγινε για μια ακόμα φορά σαφές ότι ούτε εσείς, ούτε εγώ, δεχόμαστε τη λογική της αδράνειας και της συμμόρφωσης με την πεπατημένη γιατί αναγνωρίζουμε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας και στην περιοχή μας, δεν μας επιτρέπουν να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας σε εμπιστευτικό κύκλο, χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο «έντιμο τύπο» και ότι «μαζί του ξέρεις πού βρίσκεσαι».

  • Με βάση ποια γεγονότα και ποιες προθέσεις εξήχθη το συμπέρασμα ότι ο Ερντογάν είναι «έντιμος»; Με τις πράξεις και την πολιτική του αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Τα ερωτήματα είναι πολύ απλά: Γιατί «παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα» και ποιοι τα δημιουργούν; Ποιοι κατέχουν και διεκδικούν εδάφη και θάλασσες αλλωνών;
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Ποιοι προωθούν σχέδια για τουρκοποίηση – ισλαμοποίηση της Θράκης και των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου; Ποιοι εκδίδουν παράνομες Navtex στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο; Ποιοι επιχειρούν να ακυρώσουν το Καστελόριζο ως ένα σημαντικό νησί για την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας;

Ποιοι διατηρούν την απειλή του casus belli (αιτία πολέμου), παραβιάζοντας τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ; Ποιοι εξοντώνουν τους Κούρδους, αρνούνται γενοκτονίες και εισβάλλουν σε άλλα κράτη;

  • Επομένως, όση καλή πρόθεση και να θέλεις να δείξεις, γιατί η ειρήνη είναι πολύτιμο αγαθό για τους λαούς, με μια τέτοια αντιδημοκρατική και επεκτατική πολιτική δεν υπάρχει ίχνος εντιμότητας. Και αν η Αθήνα «ξεγελαστεί» από την τουρκική πανουργία και τις δήθεν «καλές προθέσεις» του Τούρκου Προέδρου, οι λεγόμενες «συναινετικές πολιτικές» της θα οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες, οδυνηρές καταστάσεις για τον Ελληνισμό.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ολοκληρώνοντας τη δική του εισαγωγική τοποθέτηση, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, είπε και τα εξής:

  • «Οι πολιτικοί πρέπει να κερδίζουν φίλους και φιλίες όχι εχθρούς και εχθρότητες. Θα πρέπει να δουλεύουν σε αυτόν τον τομέα. Διαφορετικά δεν μπορείς να ασκείς καλή πολιτική. Εμείς έτσι ασκούμε την πολιτική μας και έτσι θα συνεχίσουμε να την ασκούμε».

Λες και μίλησε κάποιος άλλος. Πόσο πραγματικά θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι αυτά που είπε είναι αλήθεια! Μα πώς όμως, όταν η πολιτική που ασκεί στο εσωτερικό της χώρας του και έναντι των γειτόνων του έχει βασικά χαρακτηριστικά τον αυταρχισμό, τον επεκτατισμό και τον ισλαμοφασισμό; Ε, όχι, λοιπόν και έντιμος ο Ερντογάν!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Τα Ηνωμένα Έθνη παρουσιάζουν την Τουρκία ως «τουρίστρια» στην Κύπρο, όχι ως κατοχική δύναμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: