Αύξηση ρεκόρ νέων μελών κατέγραψε το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία από την ίδρυσή του




Το κόμμα των Πρασίνων ενέγραψε περισσότερα μέλη πέρυσι απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη χρονιά αφότου την ίδρυσή του, εν έτει 1980, τόνισε ο γενικός γραμματέας του, ο Μίχαελ Κέλνερ, σε δηλώσεις του στη Die Welt που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της συντηρητικής εφημερίδας.

Ως νέα μέλη του κόμματος Die Grünen ενεγράφησαν 10.246 άνθρωποι. Το σύνολο των μελών ανέρχεται πλέον σε 75.311 — έναν αριθμό υψηλότερο παρά ποτέ.

  • Η αύξηση των μελών του κόμματος ήταν μεγαλύτερη στην άλλοτε ΓΛΔ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι Πράσινοι παρέμεναν, μέχρι πρότινος, συγκριτικά μικρό κόμμα. Ενώ σε όλη τη χώρα ο αριθμός των μελών των Πρασίνων κατέγραψε άνοδο 15,75%, στην ανατολική Γερμανία η αύξηση έφθασε το 19,1%.

Στο Βρανδεμβούργο, το ομόσπονδο κρατίδιο που περιβάλλει την πρωτεύουσα, το Βερολίνο, η αύξηση των μελών του έφθασε το 26%.

Το ποσοστό των γυναικών που είναι εγγεγραμμένες στο κόμμα σημείωσε ελαφριά αύξηση, από το 39,8% στο 40,5%. Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών εξάλλου μειώθηκε από τα 49,5 στα 49 έτη.

«Γινόμαστε νεότεροι, θηλυκότεροι, πιο ανατολικογερμανοί», συνόψισε χαριτολογώντας ο Κέλνερ.

Ακροδεξιά συμμαχία με τα κόμματα του Στράχε και του Όρμπαν θέλει η Άλις Βάιγκελ του AfD

25/02/2019 07:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: