Ο δικηγορος του Τραμπ καταθέτει στο Κογκρέσο: Ντρέπομαι που συνεργάστηκα με Τραμπ, δηλώνει




Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του Μάικλ Κοέν, πρώην προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώπιον Επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων άρχισε σήμερα.

  • «Ο αμερικανικός λαός μπορεί να κρίνει ο ίδιος την αξιοπιστία» του Μάικλ Κοέν, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση τριών ετών για φορολογική απάτη, ψευδορκία και παραβίαση του εκλογικού νόμου, δήλωσε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Δημοκρατικός πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων Ιλάιτζα Κάμινγκς.

Ο Μάικλ Κοέν παρακολούθησε σιωπηλός την έναρξη της συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να καταθέσει μια εκρηκτική μαρτυρία.

«Βρίσκομαι εδώ για να πω στον αμερικανικό λαό αυτά που ξέρω για τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ο Κοέν. «Μετανιώνω για την ημέρα που είπα ‘ναι’ στον κ. Τραμπ (…) Ντρέπομαι» που συνεργάσθηκα μαζί του, πρόσθεσε ο πρώην δικηγόρος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε μέσω του Twitter στις πληροφορίες περί του περιεχομένου της κατάθεσης που δίνει σήμερα στην Βουλή των Αντιπροσώπων ο πρώην προσωπικός του δικηγόρος Μάικλ Κόεν λέγοντας ότι «λέει ψέματα για να μειώσει την ποινή του».

Ο Μάικλ Κόεν, που εκτελούσε χρέη «fixer» του Τραμπ, κατέθεσε ότι το πρώην αφεντικό του είναι «ρατσιστής» και «απατεώνας», ότι γνώριζε τις επαφές του συμβούλου του Ρότζερ Στόουν με την WikiLeaks κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 και την οργάνωση, με την φροντίδα του Τζούλιαν Ασάνζ, της μαζικής διαρροής των κλεμμένων email από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος που θα πλήξουν την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μάικλ Κόεν θα καταθέσει επίσης ενώπιον Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι ο Τραμπ διηύθυνε τις διαπραγματεύσεις για ένα κατασκευαστικό πρόγραμμα στην Μόσχα και κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όταν ισχυριζόταν δημοσίως ότι δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
27/02/2019 17:44

Λέει ψέματα για να μειώσει την ποινή του, η απάντηση Τραμπ στις επικρίσεις του Κοέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: