Δεν θα γίνει η άτυπη “τηλεμαχία” Τσίπρα-Καμμένου: Τετάρτη ο ένας στο OPEN, Παρασκευή ο άλλος




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα μιλήσει σε τηλεοπτικό κανάλι την Παρασκευή και όχι την Τετάρτη μετά από παράκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κατά πληροφορίες της ιστοσελίδας iefimerida, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την δυσφορία του για την επιλογή Καμμένου για την «άτυπη τηλεμαχία» και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «καλή τη πίστει» όπως αναφέρουν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δέχθηκε να αναβάλει την δική του τηλεοπτική συνέντευξη.

Ετσι, ο υπουργός Αμυνας ζήτησε από την διευθύντρια ειδήσεων του καναλιού και παρουσιάστρια Μάρα Ζαχαρέα να μεταφερθεί η τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star αντί για την Τετάρτη, την Παρασκευή το βράδυ, μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ: Στα «παράθυρα» των τηλεοπτικών καναλιών και στα δελτία ειδήσεων φαίνεται ότι θα… λύσουντις διαφορές τους ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα εμφανιστεί την Τετάρτη στο δελτίο του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα, στις 19:55, όπου θα σχολιάσει όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας και θα δώσει απαντήσεις για την στάση των ΑΝΕΛ έναντι της κυβέρνησης, εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την σκοπιανή Βουλή -κάτι που σημαίνει ότι η «σκυτάλη» στη συνέχεια θα περάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί μία ώρα νωρίτερα, στο δελτίο ειδήσεων του Open, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Έλλη Στάη. Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στο δελτίο του Open ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Καθώς φαίνεται, ο Πάνος Καμμένος επιθυμεί να έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς θα έχει εικόνα των όσων θα έχει πει ο πρωθυπουργός και, πιθανότατα, θα διαμορφώσει την τοποθέτησή του στο δελτίο του Star, με βάση τα όσα θα έχει πει προηγουμένως ο κ. Τσίπρας. Το δελτίο του Open ξεκινάει στις 19:00, ενώ αυτό του Star περίπου μία ώρα αργότερα, στις 19:55.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Και όλα αυτά, ενώ αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, από την οποία αναμένεται να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις και να αποφασιστεί εάν το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό ή θα επιλέξει να αποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Πάνος Καμμένος βρισκόταν στο Ομάν. Ακόμα και στενοί του συνεργάτες δήλωναν άγνοια (ή, προφανώς σε συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, είχαν επιλέξει να αποσιωπήσουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρισκόταν στη Μέση Ανατολή), αρκούμενοι να αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος είναι στο εξωτερικό. Με την άφιξή του στην Αθήνα ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αργά το απόγευμα ή το βράδυ της Τρίτης.

Σε άλλη περίπτωση, το ραντεβού των κυρίων Καμμένου και Τσίπρα αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ για να σταθμίσει τη στάση του συγκυβερνώντος κόμματος εν όψει της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια. Μετά την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα, η «καυτή πατάτα» περνάει στην ελληνική πλευρά.

Μίλησαν τηλεφωνικά Τσίπρας και Καμμένος: Ζητήθηκε αναβολή σύγκλησης Κ.Ο. και υπήρξε άρνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: