Σεσημασμένος ο άνδρας που σκοτώθηκε στην συμπλοκή στην Κηφισιά: Καταζητείται ο συνεργός του




Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα γεγονότα το απόγευμα στην Κηφισιά, κατά τα οποία σκοτώθηκε 36χρονος Ρομά από σφαίρα αστυνομικού, λίγο μετά την αρπαγή 82χρονης και κατά την διάρκεια συμπλοκής, διερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, ο 36χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Από την Αστυνομία αναζητείται ένα ακόμα άτομο, επίσης Ρομά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Το ιστορικό της αρπαγής της 82χρονης γυναίκας, σύμφωνα με τον αστυνομικό

Σε ό,τι αφορά το αιματηρό περιστατικό, όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ και ήταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε στο σπίτι του όταν είδε στην οδό Τριπόλεως στην Κηφισιά, δύο άγνωστους να προσπαθούν να βάλουν σε ΙΧ αυτοκίνητο την 82χρονη, την οποία γνωρίζει, καθώς μένουν στην ίδια γειτονιά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βγάλει το σκύλο της βόλτα όταν την προσέγγισαν οι δύο άνδρες. Ο αστυνομικός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά οι δύο άνδρες με την γυναίκα στο αυτοκίνητο, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Ο αστυνομικός τους καταδίωξε με το αυτοκίνητό του, προσπαθώντας με κορναρίσματα και ελιγμούς να τους σταματήσει. Το κατάφερε τελικά στην διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο αστυνομικός, βγήκε από το αυτοκίνητό του και ταυτόχρονα βγήκε από το άλλο αυτοκίνητο ο ένας από τους δύο και ήρθαν στα χέρια. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο άνδρας, προσπάθησε να τραβήξει από την ζώνη του περίστροφο και τότε αυτός έβγαλε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε.

Την ίδια ώρα η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Ο αστυνομικός ο οποίος είχε ήδη τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση, πήρε την γυναίκα και την μετέφερε στο σπίτι της, ενώ στην περιοχή έφτασαν περιπολικά που άρχισαν τις αναζητήσεις, χωρίς όμως να εντοπίσουν το αυτοκίνητο. Περίπου 45 λεπτά αργότερα όμως, ένα ΙΧ άφησε στο νοσοκομείο «Υγεία» τον 36χρονο, που ήταν βαρύτατα τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα πρώτα λεγόμενα της 82χρονης, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την παραπλανήσουν με το γνωστό τέχνασμα ότι ήθελαν να την πάνε κοντά σε συγγενικό της πρόσωπο, αλλά οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν από την προανάκριση της Ασφάλειας Αττικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/01/2019 23:17

Αιματηρή συμπλοκή ληστών με αστυνομικό στην Κάτω Κηφισιά: Νεκρός ένας εκ των δραστών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: