“Ο κ. Τσίπρας θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης” στη Βουλή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)




Σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε πως “αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής”.

Να αναλογιστούν οι βουλευτές την ψήφο τους, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στην συμφωνία των Πρεσπών και ναι σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα».

Αν κρίνω από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα, θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Συμφωνία δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία.

Αν δεν περάσει από την Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση.

Ουδέποτε δέχθηκα πιέσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών

Δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αναγνώριζε δημοσίως ότι υπήρξε ανταλλαγή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται

Οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να το πράξει.

Για την παιδεία …

Η παιδεία χρειάζεται ενίσχυση. Αλλά προσλήψεις στον αέρα, μόνο και μόνο για να στείλω ένα δήθεν φιλολαϊκό μήνυμα εγώ δεν πρόκειται να εξαγγείλω. Έχω ήδη δεσμευτεί ότι οι προσλήψεις στην παιδεία θα ξεκινήσουν από την ειδική αγωγή.

Οι δικές μας προτάσεις, όπως η αναβάθμιση της παιδείας, η ασφάλεια των πολιτών, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η μείωση της φορολογίας, στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων, ειδικά όμως των πιο αδύναμων.

Ζητώ ισχυρή εντολή

Μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δεν θα είναι ακυβέρνητη και δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στον κ. Τσίπρα να επιστρέψει από την πίσω πόρτα. Γι’αυτό ζητώ όσο το δυνατόν ισχυρότερη εντολή.

14/01/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: