Προφανώς και έχουμε συνηθίσει διαφορετικά σε Ελλάδα και Κύπρο. Εάν ήταν δυνατόν να υπήρχε ζωντανή μετάδοση από το τρυπάνι της πλατφόρμας Stena IceMax που διενεργεί έρευνες, για λογαριασμό των ExxonMobil-Qatar , στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, θα το είχαμε κάνει. Προφανώς υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες δεν θέλουν να ανακοινώνουν κάθε τους βήμα.
Η μη ανακοίνωση αποτελεσμάτων τροφοδότησε σενάρια και πρωτίστως τα χειρότερα. Ότι, δηλαδή, δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα επειδή δεν είναι καλά η γεώτρηση.
Μπορεί να ισχύει τούτο, μπορεί και όχι.
Αυτό μπορεί να διαφανεί μόνο όταν υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ σαφώς και δεν έχουν ανάγκη τα επικοινωνιακά παιχνίδια αν και η πρακτική τους είναι να προβαίνουν σε ανακοινώσεις μετά από γεωτρήσεις. Την ίδια ώρα σαφώς και λαμβάνουν υπόψη και το ευρύτερο περιβάλλον. Για παράδειγμα, την όποια αντίδραση της Τουρκίας. Κυρίως γιατί δεν θέλουν παρεμβάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν τους σχεδιασμούς τους.
Κανένας, εκτός από εκείνους που έχουν την ευθύνη για τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις, δεν μπορεί να υποστηρίξει πως γνωρίζει τι έγινε και τι θα γίνει στο θαλασσοτεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Ακόμη κι αυτοί που βρίσκονται στο γεωτρύπανο, κρατούν καλού-κακού, μικρό καλάθι από το φόβο της διάψευσης του τελικού αποτελέσματος.
Η επιστήμη και η τεχνολογία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα διάφορα Μαντεία των Δελφών.
Υπομονή και ψυχραιμία.
Ο νεοσουλτάνος Ταγίπ …θυμήθηκε τον Μακάριο: Τώρα κάνει πόλεμο και με τις ψευδαισθήσεις