Προσμένει την ομιλία για την κατάσταση του έθνους o Τραμπ: Στο κενό αίτημα αναβολής από Δημοκρατικούς




Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική, Νάνσι Πελόζι, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι προσμένει να εκφωνήσει την ομιλία του για την κατάσταση του Έθνους ενώπιον του Κογκρέσου, όπως είναι αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου, παρά το αίτημα της Πελόζι να καθυστερήσει την ομιλία του εξαιτίας του shutdown.

«Θα ήταν πολύ λυπηρό για την χώρα μας αν η ομιλία για την κατάσταση του Έθνους δεν γίνει εγκαίρως και με βάση το πρόγραμμα, και το κυριότερο στην αίθουσα της Γερουσίας!», τόνισε ο Τραμπ στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας έδωσε στην δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον Τραμπ να μεταθέσει την ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Αμερικανός πρόεδρος για να παρουσιάσει το ετήσιο πρόγραμμά του, εξαιτίας της μερικής παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Η Πελόζι επικαλέστηκε ανησυχίες σε θέματα ασφάλειας.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας τόνισε σήμερα ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες του δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα» ασφάλειας για την ομιλία, στην οποία παραδοσιακά παρευρίσκονται και τα δύο σώματα του Κογκρέσου, τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι αρχηγοί των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
23/01/2019 20:52

Ο Κέρι καλεί τον Τραμπ να παραιτηθεί: Ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: