Πώς δρούσε στην Ελλάδα ο «Εσκοµπάρ των Βαλκανίων»: Ο σκοτεινός κόσµος του Ατανάσοφ




Πέντε υποθέσεις ναρκωτικών από µια… άλλη εποχή πρόκειται να εκδικαστούν τις επόµενες µέρες στη Θεσσαλονίκη, µε κατηγορούµενο τον διαβόητο Βούλγαρο Ογκνιάν Ατανάσοφ, συνθέτοντας τη σκοτεινή εικόνα των κυκλωµάτων ναρκωτικών που δρούσαν µέσα και έξω από τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Παπαναστασούλη στο ΕΘΝΟΣ, ο 56χρονος έµπορος ηρωίνης και κοκαΐνης, ο οποίος τον Νοέµβριο του 1998 απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, πριν από δέκα µέρες παραδόθηκε από τις βουλγαρικές Αρχές σε Ελληνες αστυνοµικούς, καθώς σε βάρος του εκκρεµούσαν 7 εντάλµατα σύλληψης για αδικήµατα που τελέστηκαν στη χώρα µας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και για τα επόµενα χρόνια ο Ατανάσοφ κατηγορείται ότι εισήγαγε και πουλούσε ναρκωτικά στην Ελλάδα, κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελµα, ακόµη και µετά την απόδρασή του. Οι πράξεις του αναγράφονται στα κιτρινισµένα χαρτιά των ογκωδών φακέλων που παρέµεναν επί χρόνια στα ράφια των δικαστηρίων, στις δύο από τις επτά δικογραφίες τα αδικήµατα έχουν ήδη παραγραφεί λόγω παρέλευσης της 20ετίας, ενώ και οι συγκατηγορούµενοι του Ατανάσοφ φέρονται να έχουν ήδη δικαστεί, καταδικαστεί και ενδεχοµένως να έχουν εκτίσει τις ποινές τους…

Ο Βούλγαρος «βαρόνος των ναρκωτικών» βρισκόταν στα χέρια των βουλγαρικών Αρχών από το 2010. Όταν εξέτισε τις ποινές του, από καταδίκες στη γειτονική χώρα, εκδόθηκε στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 ο 56χρονος άνδρας µε τη γενειάδα οδηγήθηκε υποβασταζόµενος από Έλληνες αστυνοµικούς στο ∆ικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να λάβει γνώση για τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι ελληνικές Αρχές.

Οι πέντε υποθέσεις που παρουσιάζει σήµερα το «Εθνος» έχουν προσδιοριστεί να εκδικα στούν σε Τριµελή Εφετεία Κακουργηµάτων, τη ∆ευτέρα 28 Ιανουαρίου και επίσης στις 11 και στις 25 Φεβρουαρίου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στoν Κάλαμο: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 80χρονος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: