Πάνω από τριάντα οι αποστολείς απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές: Στον εισαγγελέα και 40χρονος




Πάνω από 30 άτομα έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με όσα έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί με εισαγγελική παραγγελία η Ασφάλεια Αττικής.

Η έρευνα αφορά στις καταγγελίες των έξι βουλευτών που αναφέρονται στην ανάρτηση στο twitter, στελέχους της ΝΔ και για τις οποίες εκδόθηκε η εισαγγελική παραγγελία, αλλά οι αποστολές των μηνυμάτων δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, γι’ αυτό θα τις χειριστεί η τακτική ανάκριση.

Στον εισαγγελέα, ωστόσο, θα οδηγηθεί ο 40χρονος υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος προσήχθη το πρωί από την περιοχή Αχαρνών και συνελήφθη τελικά, για αποστολή απειλητικού μηνύματος χτες, στον βουλευτή Σπύρο Δανέλη. Όπως διαπιστώθηκε το μήνυμα εστάλη από κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας του 40χρονου που δεν βρέθηκε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το πούλησε σε άγνωστο άτομο, αλλά θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του στην δικαιοσύνη.

Καταδικάζει ο Βερβεσός τη στοχοποίηση

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός καταδικάζει απερίφραστα την στοχοποίηση βουλευτών.

Ειδικότερα, με αφορμή τις αφίσες που κυκλοφόρησαν και στοχοποιούν βουλευτείς που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Βερβεσός κατ’ αρχάς καταδικάζει «απερίφραστα τη στοχοποίηση εκλεγμένων εκπροσώπων της νομοθετικής λειτουργίας, οι οποίοι διαθέτουν εκ του συντάγματος απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και συνεχίζει:

«Οποιεσδήποτε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας παραπέμπουν σε άλλες εποχές από τις οποίες η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί εδώ και δεκαετίες».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΔΣΑ σημειώνει ότι «συνταγματικής προστασίας απολαύει εξίσου η ελευθερία της έκφρασης, που περιλαμβάνει και το δικαίωμα κριτικής, ακόμα και οξείας, όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, και δη αυτά που ασκούν εξουσία» και καταλήγει:

«Για τον λόγο αυτό προκαλούν κατάπληξη οι επιλεκτικές συλλήψεις τη επικλήσει διατάξεων περί αφισοκόλλησης και η δίωξη προσώπων, τα οποία ασκούν το δικαίωμα νόμιμης κριτικής σε πολιτικά πρόσωπα».

17/01/2019 16:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκαετής φυλάκιση για πρώην διευθυντή της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: