Καλεί τον πρωθυπουργό στην Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό: Δηλώνει ανήσυχος για την στάση της Ελλάδας στη διαδοχή




Πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Βενεζουέλα ώστε να δει την οικονομική κατάσταση των πολιτών από κοντά απηύθυνε ο αυτοδιορισμένος πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, ενώ δήλωσε ότι η στάση της Ελλάδας στο θέμα της διαδοχής της εξουσίας από τον παρόντα πρόεδρο Μαδούρο “είναι αναησυχητική”.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γκουαϊδό είπε: «Δεν θα ήθελα να αναμειχθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα. Αλλά καλώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται… Αύριο, μεθαύριο αν θέλει. Και να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, ή σε σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς του Μαδούρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την στάση της Ελλάδας στο θέμα της διαδοχής στην κορυφή της ηγεσίας του κράτους ο Γκουαϊδό δήλωσε:

«Είναι ανησυχητική η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς αμφιβολία, περιμένω η ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τις φωνές όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηρίξει την διαδικασία αποκατάστασης της Δημοκρατίας για να δοθεί τέλος στην πείνα και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά» είναι το μήνυμα του στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ολοκληρώνουμε τη θητεία μας λέει ο Τσίπρας: Η ΝΔ του Μητσοτάκη δίπλα με τη δεξιά του Κουρτς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: