Εσείς είστε εχθροί της Τουρκίας, όχι εγώ: Η σκληρή απάντηση του Σενέρ Λεβέντ στον Μεβλούτ…




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Ήρθες στην χώρα μας, κάλεσες επιλεγμένους εξαρτημένους δημοσιογράφους, κάθισες στην πρεσβεία ανάμεσα σε δύο σημαίες και κοιτάζοντάς μας στα μάτια μας αποκάλεσες «εχθρούς της Τουρκίας υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων» κύριε Τσαβούσογλου.

  • Ξέρεις ποιον θυμήθηκα όταν σε είδα έτσι; Τον εκ Τουρκίας λοχαγό που με ανέκρινε τα μεσάνυκτα στον αστυνομικό σταθμό. Με κατηγορούσε ότι ήμουν προδότης της πατρίδας. Εκείνη την στιγμή του είπα: «Ποιος είσαι εσύ και με κατηγορείς έτσι στην δική μου πατρίδα; Ποιος σου έδωσε αυτό το δικαίωμα;» Θύμωσε, οργίστηκε. Σηκώθηκε όρθιος.

Συνέχισα: «Αυτή η πόλη είναι η Λευκωσία. Υπάρχει ένας δρόμος πίσω από αυτόν, εκεί γεννήθηκα. Εγώ είμαι απ’ εδώ. Εσύ από πού ήρθες;»

Ρώτησα τον λοχαγό. Δεν πήρα απάντηση. Επειδή εσύ είσαι τσαούσης ρωτάω και εσένα τώρα. «Εγώ είμαι από εδώ. Εσύ από πού ήρθες;» Με αποκαλείς εχθρό της Τουρκίας. Δεν είμαι εγώ ο εχθρός της Τουρκίας, ουσιαστικά εσύ είσαι. Και όσοι βρίσκονται κάτω από τις διαταγές του ενός και μόνο ανδρός μαζί σου.

  • Δεν μπορώ να απαριθμήσω εδώ τα κακά που κάνατε στην Τουρκία. Βγάλατε στην πούληση όλα όσα είχε η χώρα. Δεν είμαι εγώ που πούλησα τα λιμάνια και τα εργοστάσια. Εσείς τα πουλήσατε! Ούτε παραλία έμεινε, ούτε δάσος. Δεν είμαι εγώ που αποκάλεσα «μέθυσο» τον Ατατούρκ. Εσείς τον αποκαλέσατε. Ουδέποτε ήταν φίλος μου ο ΦΕΤΟ. Δικός σας δάσκαλος ήταν. Δεν είμαι εγώ που θέσπισα τους νόμους που κάνουν εκπτώσεις στις ποινές των βιαστών. Εσείς τους θεσπίσατε.

Δεν είμαι εγώ που έριξα στην φυλακή χιλιάδες ανθρώπους επειδή εξέφρασαν την άποψή τους. Εσείς το κάνατε! Πάλι εσείς είστε αυτοί που παράδωσαν την ωραία τούτη χώρα στους χατζήδες, τους χοτζάδες και τους μουλάδες! Δεν είμαι εγώ που γκρέμισα την δημοκρατία των ενενήντα χρόνων. Εσείς την γκρεμίσατε! Τα ΜΜΕ δεξαμενή δεν είναι δικά μου ΜΜΕ. Δικά σας είναι.

  • Δεν δολοφόνησα εγώ την δημοκρατία. Εσείς την δολοφονήσατε. Οι δικαστές έπαψαν να είναι δικαστές κατά την δική σας εποχή. Οι εφημερίδες έπαψαν να είναι εφημερίδες κατά την δική σας εποχή. Η βουλή έπαψε να είναι βουλή κατά την δική σας εποχή. Δεν είμαι εγώ που έκλεισα χιλιάδες εφημερίδες και περιοδικά. Εσείς το κάνατε.

Δεν είμαι εγώ που έστειλα στρατεύματα για να κατακτήσουν τα εδάφη άλλων. Εσείς τα στείλατε. Δεν είναι εξαιτίας μου που έκαψαν τζιχαντιστές Τούρκους στρατιώτες. Εξαιτίας σας τους έκαψαν. Εγώ δεν είπα σε κανέναν «πήγαινε να σκοτωθείς και θα πας στον παράδεισο». Εσείς το είπατε. Δεν υποσχέθηκα σε κανέναν ουρί και κρασί στον παράδεισο. Εσείς υποσχεθήκατε. Δεν είμαι εγώ που φυλάκισα την χώρα στις ορέξεις ενός και μόνο ανδρός. Εσείς το κάνατε. Και με αποκαλείς και εχθρό της Τουρκίας από πάνω;

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
  • Μετά από όλα αυτά επιχειρείς και να μας παραδώσεις μαθήματα δημοκρατίας. Τι σχέση έχεις εσύ με την δημοκρατία; Από πότε μας συμβουλεύουν εκείνοι που κατέστρεψαν την δημοκρατία στην χώρα τους; Είπες ότι η υπόθεση της Κύπρου είναι μεγάλη και δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια ενός ανδρός;

Ε αφού η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα και αφέθηκε στα χέρια ενός ανδρός, η υπόθεση της Κύπρου γιατί να μην μπορεί να αφεθεί; Επιπλέον, εδώ δεν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση. Το καθεστώς του ενός και μόνο ανδρός δεν είναι εδώ σε εμάς, σε εσάς είναι. Φαίνεται ότι συγχύζεις τα πράγματα. Ή έχεις συνηθίσεις τόσο πολύ που θεωρείς τον δικό μας όπως τον δικό σου. Ενώ ο δικός σας βρυχάται πάνω στο κεφάλι μας, μήπως ο δικός μας ο κακόμοιρος μπορεί να γίνει ο ένας και μόνο άνδρας;

  • Είπε μια κουβέντα και δεν την ανεχτήκατε ούτε καν αυτήν. Τρέξατε πετώντας να σβήσετε την φωτιά. Διότι είστε κατακτητές Τσαούση. Και εμείς είμαστε οι όμηροί σας. Ιδού αυτό προσπαθώ να εξηγήσω τόσα χρόνια στους συμπολίτες μου εδώ. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Και εσύ χαίρεσαι επειδή όσοι το καταλαβαίνουν δεν είναι περισσότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Να χαίρεσαι. Έχουμε πολλούς κόλακες! Θα ακούνε ό,τι τους πει όποιος κάθεται στους θώκους στην Άγκυρα. Μην ανησυχείς, θα ακούνε ό,τι τους πουν και εκείνοι που θα έρθουν μετά από εσάς! Ακριβώς όπως έκαναν και με τους προηγούμενούς σας.

Να επιστρέψω στην αρχή. Δεν είμαι εγώ ο εχθρός της Τουρκίας. Εσείς είστε. Δεν είμαι εγώ που έφερα την Τουρκία σε αυτό το χάλι. Εσείς την φέρατε. Δεν είστε μόνο εσείς εχθροί της Τουρκίας. Δεν είναι φίλοι της Τουρκίας και όσοι σας χειροκροτούν και εκεί και εδώ. Μια μέρα θα σας δικάσουν για τα κακά που κάνατε σε εκείνη την χώρα.

Αν δεν μπορείτε να βγείτε από το τέλμα στο οποίο βουλιάξατε, μην ψάχνετε το φταίξιμο στους άλλους. Ψάξτε το στον εαυτό σας. Δεν σας σώζει το να μας επιτίθεστε αποκαλώντας μας εχθρούς της Τουρκίας. Και δεν θα μπορέσει να σας σώσει!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Η Κύπρος, το Άφριν και οι πέτρες της ντάμας: Ρωσία και ΗΠΑ δεν λένε στην Τουρκία να φύγει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: