Δεν αποκλείει μελλοντική ενασχόληση με το ζήτημα των καταγγελιών στη δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση




Η Κυβέρνηση δεν αποκλείει αναλόγως των εξελίξεων να ασχοληθεί με το ζήτημα των καταγγελιών για διαπλοκή ή και επηρεασμό στην απονομή δικαιοσύνης, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει και το δημόσιο διάλογο με καταγγελίες για ενδεχόμενη διαπλοκή ή και επηρεασμό στην απονομή δικαιοσύνης, μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης της Κυβέρνησης ή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Έχουμε να κάνουμε με ισχυρισμούς και καταγγελίες που πάνω απ’όλα πρέπει να απασχολήσουν τον ίδιο το νομικό κόσμο, τα θεσμικά όργανά του και τη Νομική Υπηρεσία», αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Προσθέτει ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρακολουθούν το δημόσιο διάλογο. Ωστόσο, αναφέρει, η δικαιοσύνη, είναι ανεξάρτητη εξουσία και «αναμένουμε ότι τα συντεταγμένα όργανά της θα επιληφθούν του όλου θέματος».

«Εξυπακούεται ότι η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί υπεράνω τέτοιων αντιδικιών, χωρίς να αφήνεται χώρος για τέτοιες σκιές», αναφέρει επίσης.

Τέλος σημειώνει ότι δεν αποκλείεται, αναλόγως των εξελίξεων, είτε ο Υπουργός Δικαιοσύνης είτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πρέπει να ασχοληθούν στη συνέχεια με το όλο ζήτημα.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/01/2019 17:53

Πρώτο θέμα στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: