Αυτό το άρθρο είναι μια προειδοποίηση: Η Τουρκία βρίσκεται σε εξαθλίωση, έρχεται μεγάλη κρίση




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Κάθεστε στο τραπέζι με την νοοτροπία του κατακτητή εμπιστευόμενοι την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας που έχετε πίσω σας, απαιτείτε την αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής και ζητάτε από την άλλη πλευρά πολύ περισσότερα από αυτά που δικαιούστε.

  • Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν σας δίνει αυτό που θέλετε. Γιατί; Διότι ξέρει ότι μια μέρα θα καταρρεύσει η δύναμη την οποία εμπιστεύεστε. Εσείς δεν το ξέρετε. Αυτή το ξέρει. Αν σηκώνατε λίγο το κεφάλι και κοιτάζατε λίγο γύρω σας, θα το βλέπατε. Αλλά μπήξατε το κεφάλι σας στην άμμο και δεν το σηκώνετε να κοιτάξετε.

Η Τουρκία βρίσκεται σε εξαθλίωση. Προχωρεί γοργά προς έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Υπέστη πλήρη συντριβή στην Μέση Ανατολή. Τρώει ένα χαστούκι από την Αμερική και ένα από την Ρωσία. Δεν μπόρεσε να κουνηθεί από την θέση της στην Συρία όπου ετοιμαζόταν για επιχείρηση. Σταμάτα, της είπαν. Σταμάτησε. Σύντομα θα αναγκαστεί να αποσυρθεί πλήρως απ’ εκεί. Διαβάσατε τι είπε προχθές ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo;

  • Κοιτάξτε τι λέει: «Ένα μέρος του καθήκοντός μας στην Συρία είναι να διασφαλίσουμε να μην δολοφονήσουν οι Τούρκοι τους Κούρδους».

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Τουρκία επιδιώκει την δολοφονία των Κούρδων και όχι των λαφυραγωγών του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα είναι γνωστό πως σχεδιάζει να διαπράξει αυτό το έγκλημα μαζί με το Ισλαμικό Κράτος. Το ίδιο πράγμα με τον Pompeo είπε και ο Γάλλος Πρόεδρος Macron.

  • Μετά την συνάντησή του με τον Πούτιν είπε: «Πρέπει να υποστηριχθούν οι κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος». Στο εξής θεωρείται ότι έχει τελειώσει η δουλειά της Τουρκίας στα συριακά εδάφη. Ο κατακτητής θα επιστρέψει στο σπίτι του. Καλά, τι θα γίνουν οι αιμοβόροι τζιχαντιστές που βρίσκονται υπό την προστασία της; Εκείνοι πού θα πάνε; Υπάρχει άλλο μέρος που θα μπορούσαν να καταφύγουν εκτός από την Τουρκία;

Στην Τουρκία υπάρχουν τώρα μερικά εκατομμύρια Σύριοι ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τζιχαντιστές. Γυρίζουν ελεύθεροι στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Θα μπορέσουν να χωνέψουν έτσι εύκολα την ήττα στην Συρία; Αυτοί είναι πολύ επικίνδυνοι για τον τουρκικό λαό όπως και για την κυβέρνηση του Ταγγίπ Έρντογαν.

Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν δεν μπορέσουν να πάρουν αυτό που θέλουν από τον Έρντογαν που θεωρούν ότι τους χρωστά και πνίξουν την Τουρκία στο αίμα. Μην εκπλαγείτε καθόλου και εσείς αν την ώρα που καταλαγιάζουν τα νερά στην Συρία διαδραματιστούν στην Τουρκία όσα συνέβησαν εκεί. Η Τουρκία έβαλε έναν τέτοιο μπελά στο κεφάλι της χάρις στον Ταγγίπ Έρντογαν που δεν νομίζω ότι θα σωθεί απ’ αυτόν. Φαίνεται ότι έχει φτάσει στο τέλος της η επιθετική πολιτική των πολέμων που ακολουθεί για χρόνια ο Έρντογαν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει το σουλτανάτο του χωρίς πόλεμο.

  • Όπως κάθε δικτάτορας χρειάζεται τον πόλεμο που του χρησιμεύει στο να κρατάει ζωντανό το εθνικό φρόνημα στην χώρα για να μπορέσει να παραμείνει όρθιος. Καλά, τώρα με ποιον θα πολεμήσει; Τώρα χτυπάει η καμπάνα για τον Έρντογαν, ο οποίος κάποτε έλεγε καθημερινά ότι «είναι θέμα χρόνου να φύγει ο Άσσαντ». Ο δε Άσσαντ στέκεται όρθιος στην Δαμασκό. Εκείνοι που επί επτά χρόνια έκαναν τα πάντα για να τον ανατρέψουν, τώρα μπήκαν στην σειρά για να συμφιλιωθούν μαζί του. Ανοίγουν ξανά τις πρεσβείες τους που είχαν κλείσει στην Δαμασκό. Έμεινε ανικανοποίητη η επιθυμία του Έρντογαν, ο οποίος ονειρευόταν να προσευχηθεί στο Τέμενος Εμεβί κατακτώντας την Δαμασκό.

Βγάλτε το κεφάλι σας από την άμμο και κοιτάξτε λίγο γύρω σας. Η Τουρκία δεν είναι υπερδύναμη για να κρατήσει εσαεί στα χέρια της μιαν χώρα την οποία κατέκτησε. Αν εσείς ακουμπήσατε σε αυτήν, εκείνη ακουμπάει σε άλλες δυνάμεις. Όπως εσείς σταματάτε όταν σας πει εκείνη να σταματήσετε, σταματάει και εκείνη όταν της πουν να σταματήσει. Της είπαν να σταματήσει όχι μόνο στην Συρία, αλλά και στην Μεσόγειο και σταμάτησε.

  • Για μήνες κόμπαζε για να σταματήσει την ενεργειακή γεώτρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εκστόμισε απειλές. Εκστομίσατε και εσείς άλλες τόσες απειλές υπό την προστασία της. Στο τέλος τι έγινε; Οι απειλές σας δεν ωφέλησαν σε τίποτα. Μόλις η Αμερική βρυχήθηκε κάθισε ήσυχα στην θέση της. Έστειλε, λέει, το Μπαρμπαρός και κάνει γεώτρηση, λέει. Δεν ωφελεί σε τίποτα και αυτή η πρόκληση και η πρόκληση αναταραχής.

Βεβαίως θα επηρεάσει και την Κύπρο η κατάσταση στην Τουρκία, που κατέρρευσε η εξωτερική της πολιτική, αποδυναμώνεται συνεχώς η οικονομία της και σέρνεται προς εμφύλιο πόλεμο. Αφού όταν φταρνιστεί η Τουρκία, εσείς συναχώνεστε, σημαίνει ότι αν προσβληθεί εκείνη από πνευμονία, εσείς θα πάθετε καρκίνο κύριοι.

  • Επιπλέον, η Τουρκία έχει πάνω στο κεφάλι της και τον μπελά της δικτατορίας και του ισλαμικού νόμου. Και ξέρετε και εσείς όπως εγώ πώς γκρεμίζονται οι δικτατορίες. Κανένας δικτάτορας δεν φεύγει έτσι εύκολα χωρίς να χυθεί αίμα. Η ελληνοκυπριακή πλευρά τα ξέρει όλα αυτά. Εσείς δεν τα ξέρετε. Δεν αντιλαμβάνεστε πώς θα καταρρεύσει μια μέρα η δύναμη την οποία έχετε πίσω σας και εμπιστεύεστε. Εκείνοι το αντιλαμβάνονται. Γι’ αυτό δεν δέχονται τα τετελεσμένα της κατοχής.

Γι’ αυτό δεν σας δίνουν περισσότερα από αυτά που δικαιούστε. Γι’ αυτό παρατείνουν την λύση αυτού του προβλήματος στον χρόνο. Ενώ δεν παραιτείστε από την νοοτροπία της κατάκτησης και δεν αποσύρετε τις ανέφικτες απαιτήσεις σας, μια μέρα δεν θα μπορείτε να βρείτε ακόμα και αυτά που τώρα απορρίπτετε. Αυτό το άρθρο είναι μια προειδοποίηση. Θέλετε δεχτείτε την, θέλετε μην την δεχτείτε!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Βούλιαξες σε ένα βούρκο Ταγίπ: Δεν είσαι πανδοχέας σε αυτό το χάνι, μόνο ταξιδιώτης είσαι..

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: