Απίστευτο κτύπημα Τραμπ στον Ταγίπ: Θα καταστραφείτε οικονομικά αν χτυπήσετε τους Κούρδους




Μία άνευ προηγουμένου προειδοποίηση έστειλε στην Τουρκία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμα του στο Twitter. Αναφέρει ότι θα καταστραφεί οικονομικά η Τουρκία εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χτυπήσουν τους Κούρδους.

Ταυτόχρονα ανακοινώνει πάλι την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, και καλεί τους Κούρδους να μην προκαλέσουν την Τουρκία.

Το μήνυμα είναι το εξής:

  • Ξεκινώντας την  αποχώρηση από τη Συρία, που έπρεπε να γίνει από καιρό, και ενώ θα χτυπάμε το μικρό υπόλοιπο του χαλιφάτου του ISIS σκληρά, και από πολλές κατευθύνσεις. Θα επιτεθούμε ξανά από την υπάρχουσα σε κοντινή απόσταση βάση εάν επανεμφανιστεί. Θα καταστρέψει οικονομικά την Τουρκία εάν (οι Τούρκοι) χτυπήσουν τους Κούρδους. Δημιουργία ασφαλούς ζώνης 20 μιλίων.

Στο δεύτερο μήνυμα αναφέρει:

  • Ομοίως, δεν θέλουμε οι Κούρδοι να προκαλέσουν την Τουρκία. «Η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία επωφελήθηκαν περισσότερο από την μακροπρόθεσμη πολιτική για την καταστροφή του ΙΚΙΛ στη Συρία — είναι φυσικοί εχθροί. Κι εμείς επωφελούμαστε επίσης αλλά είναι καιρός τώρα να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας στο σπίτι. Στοπ στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Πομπέο στον Τσαβούσογλου για Συρία: Αλλαγή τακτικής η αποχώρηση αλλά θα προστατεύονται οι Κούρδοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: