Νέα απαράδεκτη επίθεση του “Ρουβίκωνα” στο δημαρχείο Αλίμου: Δύο προσαγωγές

Χρώματα πεταγμένα στην πρόσοψη του Δημαρχείου Αλίμου, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2108. Επίθεση στο δημαρχείο του Αλίμου πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» νωρίς το πρωί διαμαρτυρόμενη, σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε, για τον θάνατο του οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 του Νοέμβρη. ΑΠΕ-ΜΠΕ,Αλέξανδρος Μπελτές
Περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” που επέβαιναν σε μηχανές επιτέθηκαν,

στις 6 τα ξημερώματα, στο δημαρχείο Αλίμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν μπογιές και έριξαν φέιγ βολάν, ενώ προκάλεσαν φθορές στο κτίριο. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν δύο άτομα.

Ο “Ρουβίκωνας” σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, ότι η επίθεση αυτή έγινε επειδή οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου Αλίμου έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα την ώρα της εργασίας του.

Καταγγέλλετι ότι «οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους και πως το προσωπικό είναι μόνιμα ελλιπές».

«Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Αλιμος να αποτελεί εξαίρεση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».

O λαός να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες ζήτησε ο Κουτσούμπας από την Θεσσαλονίκη

10/12/2018 08:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal