Εκβίασε ο Ερντογάν τον Τραμπ και εκμαίευσε την απόφασή του; Ερωτά πρώην στρατηγός του ΝΑΤΟ




Ο Γουέσλι Κλάρκ αναρωτήθηκε σήμερα αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκβίασε τον Πρόεδρο Τράμπ, και εκμαίευσε την απόφαση του να απομακρύνει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία.

“Δεν φαίνεται να υπάρχει στρατηγική λογική για την απόφαση. Και αν δεν υπάρχει στρατηγική λογική για την απόφαση τότε θα πρέπει να ρωτήσετε γιατί έγινε η απόφαση;” δήλωσε ο πρώην διοικητής του Στρατού του ΝΑΤΟ στην εκπομπή New Day, του CNN.

“Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ρωτούν αυτό και μερικοί από τους φίλους και τους συμμάχους μας στη Μέση Ανατολή ρωτούν: Ο Ερντογάν εκβίασε τον πρόεδρο. Υπήρξε κάποια αποπληρωμή ή κάτι τέτοιο; Διότι όλες οι συστάσεις ήταν αντίθετες”, πρόσθεσε ο πρώην στρατηγός.

Ο Κλαρκ, ένας συχνός επικριτής του Τράμπ. Δήλωσε στο CNN ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου πρέπει να είναι ανησυχητική για τις Η.Π.Α., εξαιτίας του τι υποδεικνύει για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Τι λέει αυτό για την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών; “Ότι δεν είμαστε αξιόπιστοι, ότι παίρνουμε στρατηγικές αποφάσεις που δεν βασίζονται σε στρατηγική λογική. Ποιος είναι ο άνθρωπος που κρατά το τιμόνι;”

Παρόμοιες απορίες εξέφρασε και η Νανσί Πελόζι. Εξέφρασε φόβους ότι η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία συνδέεται με τη δίωξη εναντίον του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν.

Ως γνωστό ο κ. Φλιν, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για τις παράνομες πράξεις του, κατηγορείται ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ξένη χώρα ως πράκτορας. Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία.

Εκβιάζουν οι Τούρκοι τον Τραμπ για τον Φλιν; Καταγγελία της επικεφαλής των Δημοκρατικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: