Συμμορία λήστεψε εκκλησία και μονή στο κέντρο της Βιέννης: Πέντε μοναχοί τραυματίστηκαν




Μια ομάδα άγνωστων δραστών εξαπέλυσε επίθεση με σκοπό τη ληστεία σε μια εκκλησία στην Βιέννη τραυματίζοντας πέντε μοναχούς – τον έναν από αυτούς σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η επίθεση έγινε στην εκκλησία Maria Immaculata που βρίσκεται στην περιοχή Floridsdorf της Βιέννης, στην 13:30 (14:30 ώρα Ελλάδος), από συμμορία που κράτησε όμηρους τους μοναχούς μέσα στο ναό για τρεις ολόκληρες ώρες με σκοπό την ληστεία. Τραυμάτισε μάλιστα πολλούς από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, οι δράστες κακοποίησαν τους μοναχούς, ενώ η αστυνομία δεν ανέφερε ότι οι ληστές έφεραν οπλισμό. Τα θύματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία, περίπου στις 16:17.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πώς τραυματισμένοι είναι πέντε μοναχοί, εκ των οποίων ο ενάς σοβαρά.

Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, οι δράστες ήταν δύο και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι δράστες διέφυγαν, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεσή τους.

Αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο και απέκλεισαν την γύρω περιοχή.

“Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τουλάχιστον ένας από τους υπόπτους ζήτησε μετρητά και τιμαλφή. Το ακριβές κίνητρο δεν μας είναι ακόμα γνωστό”, ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας της πόλης. Ωστόσο αποκλείουμε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Πρόσθεσε δε ότι έχει ξεκινήσει ένα μεγάλης κλίμακας ανθρωποκυνηγητό για να βρεθούν οι ύποπτοι, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Νωρίτερα σήμερα ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη εκκενώθηκε για περίπου μια ώρα έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας. Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.

27/12/2018 19:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik

Φρίκη στις ΗΠΑ: Θαμμένα στον κήπο του σπιτιού τους βρέθηκαν δύο αδέλφια, με τον πατέρα τους ύποπτο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: