Συνάντηση Γιώργου Κατρούγκαλου και Οσμανί: “Προσηλωμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών”




Σε δηλώσεις προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ύστερ από τη υσνάντηση του με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ, κ. Osmani ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα.

Ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε έμφαση στο εγκάρδιο της συνάντησης και τόνισ εέτι μία φορά την προσήλωση των δύο πλευρών στην προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την άρση των διμερών προβλημάτων και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός συνέχισε λέγοντας πως η Αθήνα στηρ΄ζιει την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου θα αναχωρήσει η πρώτη πτήση Αθήνας-Σκοπίων.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου

“Υποδέχτηκα με χαρά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Osmani, στην Ελλάδα, ως φίλο.

Συζητήσαμε για την προώθηση και για το σεβασμό του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας. Κάτι που αποτελεί μία πάγια πολιτική της δικής μας πλευράς, ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, η οποία άνοιξε τις ευρωπαϊκές πόρτες στις γειτονικές μας χώρες.

Και έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου θα ξεκινήσει η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα «αγκάθια» που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής.

Άρα, υποδέχτηκα ως φίλο τον κ. Osmani και προσδοκούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον.”

Ο σκοπιανός αντιπρόεδρος, Μπουγιάρ Οσμάνι, εκτιμά πως ενισχύεται η συμφωνία των Πρεσπών

01/11/2018 17:23
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: