Συγγνώμη ζητά ο Νίκος Αναστασιάδης για τη απόδοση χάρης σε καταδικασμένο παιδεραστή




Mea culpa από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για την αποφυλάκιση παιδεραστή. Μιλώντας στην εκδήλωση του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Καταπολέμηση της Σεξουαλική Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών (Φωνή), σε εκτός κειμένου αναφορά του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απολογήθηκε δημόσια για την απονομή προεδρικής χάρης σε παιδεραστή, ευχαριστώντας ταυτόχρονα την Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία του υπέδειξε το λάθος του.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε:

«Το φέρω βαρέως γι’ αυτό και επιτρέψτε μου να απολογηθώ γιατί όχι καλώς μελετημένα κατά την εκλογή μου και κατά τα εξ’ εθίμου κρατούντα είχα απονείμει χάρη, κάνοντας διάκριση μεταξύ των σεξουαλικώς κακοποιηθέντων θεωρώντας ότι οι εγκληματίες που θυματοποίησαν παιδιά πέραν των 13 ετών θα μπορούσαν να τύχουν της αναλόγου χάρης. Ευχαριστώ την Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία μου υπέδειξε το σφάλμα και έγιναν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος από εκείνον που θα με διαδεχθεί», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της πολιτείας για δημιουργία Κέντρου παροχής πολυεπίπεδης στήριξης και θεραπείας ενηλίκων ατόμων που έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ως παιδιά, ως επίσης και υπηρεσίες καταπολέμησης και πρόληψης προς το κοινό.

ΠΗΓΗ: Ο Φιλελεύθερος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: