“Αν φύγει ο Ντουράντ από το Γκόλντεν Στέιτ, θα τον αποκτήσουμε!” δηλώνει ο Ντέιβιντ Μπλατ




O Ντέιβιντ Μπλατ δεν αγχώθηκε με τις τρεις διαδοχικές ήττες του Ολυμπιακού από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ, αλλά ούτε ενθουσιάζεται για τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στο Μόναχο. Αυτό δήλωσε στη Media Day στο ΣΕΦ, πριν την εντός έδρας αναμέτρηση με την αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης (22/11, 20:45).

«Αν ο Κέβιν Ντουράντ αφήσει το Γκόλντεν Στέιτ, τότε να είστε σίγουροι πως θα τον αποκτήσουμε» ήταν η απάντησή του σχετικά με τα σενάρια για ενίσχυση του Ολυμπιακού στην περιφέρεια. Ο Αμερικανο-Ισραηλινός τεχνικός θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μακάμπι Τελ Αβίβ, μιας ομάδας με την οποία διατηρεί σχέση καρδιάς ο Μπλατ. «Του εύχομαι τα καλύτερα! Ελπίζω να πετύχει! Είναι δύσκολη περίοδος για την ομάδα και για εκείνον μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι πολύ καλός προπονητής και του εύχομαι τα καλύτερα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ:

«Είναι πάντα δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό να παίζεις δύο παιχνίδια την ίδια εβδομάδα. Έχουμε παίξει ήδη αρκετά παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου και έχουμε ακόμη ένα μπροστά μας. Γι’ αυτό, όμως έχουμε υπογράψει τα συμβόλαια μας, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι για ακόμη μία πρόκληση, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ανυπομονούμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κυνηγήσουμε τη νίκη», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Για τη νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν ο Μπλατ είπε: «Ξέραμε ότι θα γινόταν μάχη στο Μόναχο και έτσι τελικά έγινε. Παλέψαμε για να βρούμε λίγο τον ρυθμό μας, αλλά παλέψαμε στην άμυνα και τα καταφέραμε. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια και η Μπάγερν έχει ποιότητα, μη ξεχνάμε πως κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ίδιο στάδιο. Κάναμε αυτά που έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη».

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη στη Γερμανία όσον αφορά τη ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, απάντησε: «Το έχω ξαναπεί. Δεν είχα μεγάλο άγχος εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων και δεν ενθουσιάζομαι επειδή νικήσαμε. Πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο και με το βλέμμα στο μέλλον».

Σχετικά με τις φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό να ψάχνει για παίκτη στην αγορά, ανέφερε με αρκετή δόση χιούμορ: «Είναι τρομερό το πως βγαίνουν έτσι έξω τα πράγματα. Κάποιος μου είπε για έναν παίκτη και εγώ δεν τον ήξερα καν! Ξέρω την αγορά, ξέρω παίκτες, αλλά τον συγκεκριμένο δεν τον γνώριζα καν! Οι φήμες και προσδοκίες των media είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μου. Το market πάντα αλλάζει, είναι ενεργό. Κάποιοι προτείνουν παίκτες, και αυτό μπορεί να γίνει είδηση. Αν ο Κέβιν Ντουράντ αποφασίσει να αφήσει το Γκόλντεν Στέιτ, θα τον αποκτήσουμε! Είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα τον πάρουμε εμείς. Επειδή μάλλον αυτό δεν θα γίνει, δεν θα τον πάρουμε. Αυτή είναι η αλήθεια μου».

Πότε πιστεύει ο Μπλατ πως θα δει τον Ολυμπιακό να παίζει το μπάσκετ που θέλει; «Είναι μία νέα ομάδα με παίκτες που τώρα γνωρίζουν την διοργάνωση. Πρέπει να τους βοηθήσω να δέσουν και να βελτιωθούν. Αν δείτε το πρόγραμμά μας, είναι πολύ πιο δύσκολο από το πρόγραμμα άλλων ομάδων της Euroleague».

Για την στήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Γερμανία, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε: «Ήταν σπουδαίο. Μας βοήθησε, μας έδωσε κίνητρο γιατί είχαν μεγάλο πάθος. Το νιώσαμε αυτό, στη προπόνηση και στον αγώνα. Ήταν ένα τρομερό συναίσθημα, σημαίνει πολλά για εμάς».

Για τις απουσίες της Ρεάλ (Γιουλ, Αγιόν, Κούζμιτς) ο Μπλατ επισήμανε: «Και εμείς δεν θα έχουμε τον Τουπάν. Τώρα επέστρεψε και ο Στρέλνιεκς. Ο Γιάνις είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Μας βοήθησε πολύ χθες. Οι ομάδες θα χάσουν παίκτες, έτσι είναι το πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στις απουσίες, πρέπει να βγαίνουμε στο παρκέ και να παλεύουμε».

Τέλος, ο Μπλατ έστειλε το εξής μήνυμα στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Στον Γιάννη Σφαιρόπουλο εύχομαι τα καλύτερα. Αγαπώ τον Ολυμπιακό, αλλά η Μακάμπι είναι μία από τις αγαπημένες μου ομάδες. Ελπίζω να πετύχει. Είναι δύσκολη περίοδος για την ομάδα και για εκείνον μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι πολύ καλός προπονητής και του εύχομαι τα καλύτερα».

Μετά τον Γιούλ, και ο Αγιόν εκτός από τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό

21/11/2018 18:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: