Περισσότερες εξηγήσεις για το άσυλο στον Γκρούεφσκυ περιμένει η Κομισιόν από τον Όρμπαν




H Kομισιόν εκτιμά ότι η ουγγρική απόφαση για πολιτικό άσυλο στον Γκρούεφσκυ χρήζει περαιτέρω δικαιολόγησης.

Συγκεκριμένα, σήμερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η θέση που εξέφρασε ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν για την υπόθεση της διαφυγής του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπιών Νίκολα Γκρουέφσκυ στην Ουγγαρία, είναι “θέση της Κομισιόν”.

Αναλυτικά ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος Γιοχάνες Χαν είχε δηλώσει: “Σημειώνω τα δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση της Ουγγαρίας να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Νίκολα Γκρουέφσκυ και αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, περιμένω μια καλή εξήγηση από τον Βίκτωρ Ορμπάν”.

Τόνισε ότι “το Κράτος Δικαίου παραμένει μια θεμελιώδης αρχή τόσο για τα Κράτη Μέλη όσο και για τους υποψήφιους για ένταξη. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοπιστία της Ευρώπης. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Ουγγαρία υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, αλλά δεν την θεωρεί ασφαλή”.

Η Κομισιόν δηλώνει ότι παρακολουθεί το θέμα, δεν σχολιάζει την απόφαση του Ούγγρου δικαστή, αλλά δεδομένων των συνθηκών περιμένει μια αναλυτική εξήγηση.

Eντολή Πούτιν να αναπτυχθούν οι «έξυπνοι» πύραυλοι και τα «έξυπνα» πολεμοφόδια

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο/Βρυξέλλες
22/11/2018 14:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: