Η κυπριακή ναυτιλία από τους σημαντικότερους αιμοδότες την οικονομίας σύμφωνα με στοιχεία




Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει τα αποτελέσματα της έρευνας πλοιοδιαχειριστριών εταιρειών που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και σημειώνει ότι αποδεικνύουν ότι η κυπριακή ναυτιλία παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς αιμοδότες της οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου τα αποτελέσματα της έρευνας «δείχνουν τα έσοδα της βιομηχανίας από τις εταιρείες Πλοιοδιαχείρισης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013, φθάνοντας τα €506 εκατομμύρια που αποτελούν το 5,1% του ΑΕΠ της Κύπρου».

«Τα σημαντικά αυτά αποτελέσματα αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την συνεισφορά της κυπριακής ναυτιλίας, καθώς παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς αιμοδότες της κυπριακής οικονομίας, με χειροπιαστές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «αξίζει να αναφερθεί ότι, μόνο σε πολύ λίγες άλλες ναυτιλιακά αναπτυγμένες χώρες, η οικονομική συνεισφορά της εγχώριας ναυτιλιακής βιομηχανίας φθάνει σε τέτοιο ψηλό επίπεδο».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
01/11/2018 19:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: