Ένταση με συγκεντρωμένους και ΜΑΤ σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Ματαίωση ομιλίας Γαβρόγλου (βίντεο)

Ένταση έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών στην Θεσσαλονίκη όταν συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου, facebook
Η ένταση που επικράτησε με εκπαιδευτικούς και φοιτητές έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών στην Θεσσαλονίκη και προκάλεσε την επέμβαση των ΜΑΤ, ματαίωσε την ομιλία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Παιδείας και επιχείρησαν να μπουν στον χώρο φωνάζοντας συνθήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει δύναμη των ΜΑΤ με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι -ανάμεσα στουςε οποίους και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των μαθητών- ζήτησαν να θέσουν ερωτήματα στον υπουργό για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα είχαν συγκεντρωθεί και μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης που εναντιώνονται στην Συμφωνία των Σκοπίων και στις αλλαγές που προωθούνται στα σχολικά βιβλία, για το θέμα.

Απρόκλητη επίθεση καταγγέλει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την “απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, που ήθελαν απλά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και όχι να ματαιώσουν την εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας”.

“Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι αντιλαϊκή. ‘Αλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιλέγει να συνδιαλέγεται “κεκλεισμένων των θυρών” μόνο με αυτούς που υποστηρίζουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της” σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας “το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και για μια Παιδεία που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για κακούργημα οι έξι από τους 19 που συνελήφθησαν: Ελεύθεροι οι ανήλικοι και επτά με πλημμελήματα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal