Διαβιβάστηκε στην Βουλή η δικογραφία για το C4i με το όνομα του Παπαντωνίου στους εμπλεκόμενους




Διαβιβάστηκε από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή των Ελλήνων δικογραφία η οποία αφορά τον πρώην υπουργό Άμυνας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4i.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία περιλαμβάνονται καταθέσεις για επαφές του τότε επικεφαλής της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου κατά τη διάρκεια των φάσεων ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών.

Η δικογραφία στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Άμυνας για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του δημοσίου», από την οποία προκλήθηκε ζημία στο Δημόσιο που υπερβαίνει το ποσό των 50 εκατ. δραχμών ή 150 χιλιάδων ευρώ. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ποσό αναφέρεται καθώς ο,τιδήποτε πάνω από αυτό στοιχειοθετεί το συγκεκριμένο αδίκημα.

Στη δικογραφία γίνεται επίσης λόγος για τέσσερις υπεράκτιες εταιρείες, μέσω των οποίων γινόταν διακίνηση χρημάτων ενώ διαβιβάστηκε στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται να υποβληθεί αίτημα με 30 υπογραφές, κάτι το οποίο θεωρείται δεδομένο.

ΚΥΠΕ
26/11/2018 20:31

Δεν αναγνωρίζει η ΝΔ αλλαγή καθεστώτος μισθοδοσίας κληρικών, είπε ο Μητσοτάκης στους Ιερείς της Κρήτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: