Την θέση της στην κορυφή θα υπερασπιστεί η Ντόρτμουντ απέναντι στην Χέρτα Βερολίνου




Η Ντόρτμουντ θα προσπαθήσει να προστατέψει το προβάδισμα στην κορυφή της Bundesliga το Σάββατο, όταν θα υποδεχθεί την Χέρτα Βερολίνου, καθώς οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν από την έναρξη της σεζόν, έχοντας κερδίσει 10 από τα 12 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η αήττητη Ντόρτμουντ, έχει σημειώσει 27 γκολ σε οκτώ παιχνίδια μέχρι τώρα, τα περισσότερα σε αυτήν την φάση μιας περιόδου, ενώ οι 20 βαθμοί της είναι η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή της τα τελευταία χρόνια.

Σε συνδυασμό με τον θρίαμβο (4-0) απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League την Τετάρτη, επιβεβαιώνεται ότι ο σύλλογος βαδίζει σωστά υπό την καθοδήγηση του Ελβετού προπονητή Λουσιέν Φαβρ στην πρώτη του σεζόν.

Με μια «θανατηφόρα» επίθεση που έχει παρουσιάσει 14 διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν, η Ντόρτμουντ δείχνει πως είναι δύσκολο να σταματήσει.

Ο Ισπανός Πάκο Αλκαθέρ οδηγεί την κατάταξη των σκόρερ με επτά γκολ, έξι από τα οποία σημείωσε ως αλλαγή, ενώ ο 18χρονος Σάντσο είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος σε ασίστ (έξι).

Με την Ντόρτμουντ να σημειώνει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχει ανανεωθεί το ενδιαφέρον για τον τίτλο, μετά την πλήρη κυριαρχία της Μπάγερν τις τελευταίες έξι σεζόν.

Η Ντόρτμουντ, πρωταθλήτρια το 2011 και το 2012, είναι τρεις βαθμούς μπροστά από την Γκλάντμπαχ και τη Βέρντερ Βρέμης, που έχουν από 17. Η πρωταθλήτρια Μπάγερν και αντίπαλος της ΑΕΚ στο Cahmpions League, είναι ακόμη έναν βαθμό πιο πίσω.

«Είναι πολύ καλή η πορεία μας όταν κοιτάς τα αποτελέσματα και τον αριθμό των γκολ που σημειώσαμε», παραδέχτηκε ο μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ, Μάριο Γκέτσε, ο οποίος έπαιξε τα πρώτα του 90 λεπτά της σεζόν την Τετάρτη.

Ο σύλλογος της κοιλάδας του Ρουρ, που δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία παιχνίδια του στο Champions League, πιθανότατα θα έχει τον Αλκαθέρ ξανά πίσω, μετά τον τραυματισμό του, έχοντας χάσει το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Χέρτα, μετά από μια καλή αρχή, κατάφερε μόνο μία νίκη, εναντίον της Μπάγερν – στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της Bundesliga.

H Μπάγερν, η οποία ανέκαμψε, μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη, επικρατώντας στο Βόλφσμπουργκ την περασμένη εβδομάδα, αλλά και της ΑΕΚ για το Champions League, ταξιδεύει στο Μάιντς. Η συνάντηση της Φράιμπουργκ με την Γκλάντμπαχ, ανοίγει αύριο την αυλαία της 9ης αγωνιστικής.

Έρχεται “καυτή” αγωνιστική στην Serie A με τα μεγάλα ντέρμπι Λάτσιο-Ίντερ και Νάπολι-Ρόμα

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 26/10
Ντόρτμουντ-Χέρτα 27/10
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 27/10
Μάιντς-Μπάγερν 27/10
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βόλφσμπουργκ 27/10
Χοφενχάιμ-Στουτγκάρδη 27/10
Νυρεμβέργη-Αιντραχτ Φρανκφούρτης 28/10
Λειψία-Σάλκε 28/10
Βέρντερ Βρέμης-Λέβερκούζεν 28/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)

Ντόρτμουντ 20
Γκλάντμπαχ 17
Βέρντερ Βρέμης 17
Μπάγερν Μονάχου 16
Λειψία 15
Χέρτα Βερολίνου 15
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 13
Χοφενχάιμ 10
Άουγκσμπουργκ 9
Βόλφσμπουργκ 9
Φράιμπουργκ 9
Μάιντς 9
Λεβερκούζεν 8
Νυρεμβέργη 8
Ανόβερο 6
Σάλκε 6
Στουτγκάρδη 5
Φορτούνα Ντίσελντορφ 5

25/10/2018 12:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: