Τετ-α-τετ Αναστασιάδη με Μητσοτάκη: Στην ατζέντα το κυπριακό στη βάση βιώσιμης λύσης




Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Αθήνα, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις εργασίες της 3ης Ευρω-αραβικής Συνόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διάρκειας περίπου 45 λεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις απόψεις του περί αποκέντρωσης, υπογραμμίζοντας τη σταθερή θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επίτευξη μιας λύσης λειτουργικής και διαρκούς, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, για ένα κράτος λειτουργικό και απόλυτα συμβατό με τα όσα η ΕΕ αξιώνει, ενώ αναφέρθηκε και στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος και ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ενώ δεν έγιναν δηλώσεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει το βράδυ ομιλία στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών στην Αθήνα και θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της Πέμπτης.

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
30/10/2018 12:52

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κρατάει καθηλωμένη τη χώρα και υπονομεύει το μέλλον της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: