Πονοκέφαλος στον ΠΑΟ για την απόδοση των πρώτων παιχνιδιών: Λύση αναζητά ο Πασκουάλ




Πριν την έναρξη της σεζόν 2018-19 στην Euroleague και με μία πρόχειρη ανάγνωση του προγράμματος του Παναθηναϊκού, άπαντες θα περίμεναν ότι οι «πράσινοι» θα είχαν γράψει το «4 στα 4» στις πρώτες αγωνιστικές, βασιζόμενοι στις μονάδες, το βάθος πάγκου και την προοπτική αυτής της ομάδας… Σήμερα (27/10) και με το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν, αλλά διαβάζοντας κάποιος το ρεκόρ του «τριφυλλιού» διακρίνει ένα 2-2, το οποίο δημιουργεί με το… καλημέρα πίεση στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ενόψει της συνέχειας…

Η δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού, μάλιστα, ήρθε στην έδρα του από την πολλά υποσχόμενη κι εφέτος, ελέω Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία όχι μόνο σημείωσε ένα ιστορικό «διπλό» (σ.σ. δεν είχε κερδίσει ποτέ στην έδρα του Παναθηναϊκού), αλλά χάλασε και την εικόνα του «απόρθητου κάστρου» που είχε δημιουργήσει χρόνια τώρα το «τριφύλλι» στις πρώτες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Eurolegue.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε από το πρώτο ημίχρονο τους παίκτες του να… πελαγοδρομούν απέναντι στην άμυνα ζώνης με προσαρμογές της Ζαλγκίρις, ενώ σε κανένα σημείο δεν απάντησαν στην σκληρή άμυνα, στο όριο του φάουλ, των Λιθουανών, επιβεβαιώνοντας ότι αν δεν παίξεις… ξύλο σε αυτόν τον τομέα δεν κερδίζεις. Στατικοί, ελλιπέστατη ενέργεια και εκτός πλάνου σε άμυνα και επίθεση οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν γρήγορα την επαφή με τους Λιθουανούς, που βρέθηκαν στο 16΄ ακόμη και στο +17 (20-37).

Ακόμη κι όταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε λύσεις την άμυνα και ο Νικ Καλάθης… παραμέρισε τη δημιουργία και επικεντρώθηκε στην επίθεση (22π.), η διάρκεια αποτέλεσε άγνωστη λέξη για τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, το «τριφύλλι» ηττήθηκε κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ (26 έναντι 41), «πράσινα» plays δεν υπήρχαν, 12 βολές πετάχτηκαν στον κάδο των απορριμμάτων (16/28β.), ενώ στα τρίποντα μόνο 9 από τα 29 βρήκαν στόχο. .. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Καταλανός τεχνικός είχε πάρει στον πάγκο από τα νεύρα του απόχρωση… χειρότερη από αυτή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Το σίγουρο είναι ότι η χθεσινή (26/10), ήταν η χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση του Παναθηναϊκού σε κανονική περίοδο επί ημερών Τσάβι Πασκουάλ και οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν restart εκτός έδρας την επόμενη εβδομάδα (2/11), με ένα πολύτιμο «διπλό» επί της Μπουντούτσνοστ που θα τονώσει κυρίως την ψυχολογία των παικτών, πριν το πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό ντέρμπι αιωνίων με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (9/11)…

Στο πλευρό του Γκατούζο η Μίλαν μετά την ήττα από την Ρεάλ Μπέτις: “Χάσαμε την πυξίδα μας”

27/10/2018 09:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: