Πλακώθηκαν Αναστασιάδης και Αβέρωφ στην Κύπρο για τα “τσουνάμια”: “Υπόγειος” πόλεμος…




Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, απάντησε στις δηλώσεις και στις αιχμές του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε αντικατοχική εκδήλωση χθες Σάββατο, που πραγματοποιήθηκε στη Δερύνεια.

Οι αιχμές του κ. Αναστασιάδη εναντίον του κ. Νεοφύτου ήταν έντονες, όταν ειδικά ανέφερε ότι «έχει κουραστεί να ακούει για τσουνάμια».

Συγκεκριμένα είπε αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ:

«Όσα λιγότερα λέγονται από όλους τόσο το καλύτερο. Έχω κουραστεί τις τελευταίες μέρες να ακούω εκτιμήσεις, να ακούω για ‘τσουνάμια’, να ακούω πολλά. Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το κράτος είναι συντεταγμένο και ακολουθεί πολιτικές, προκειμένου ακριβώς να ενισχύσει – και ενισχύει συνεχώς – την υπόσταση του.

Την ίδια ώρα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις και προοπτικές για σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Όλη αυτή η κινδυνολογία που ακούγεται, επιτέλους αν υπάρχει κάτι, καλό είναι να λέγεται προς εκείνον που πρέπει να τα ακούσει και αυτός εγώ είμαι. Και όχι να δίδουμε την εικόνα ότι ή δεν πράττουμε τίποτα ή ότι κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή κλπ. Εκτιμήσεις όλοι κάνουν.

Το θέμα είναι, μέσα από τις εκτιμήσεις, οι ενέργειες που αναλαμβάνεις προκειμένου να αποτρέψεις εκείνα που ενδεχόμενα θεωρείς ως αρνητικές εξελίξεις».

Ο κ. Νεοφύτου σε παρέμβαση του στο twitter έσπευσε να σχολιάσει σχετικά, ενώ εγκάλεσε τον κ. Αναστασιάδη και για το θέμα της κυπριακής οικονομίας:

  • «Μαζί μας κατηγορούσαν για κινδυνολογους για δεκαετίες @AnastasiadesCY. Απλά γιατί εκφράζαμε την ειλικρινή αγωνία μας για τον τόπο μας. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της Κύπρου. Οσο για την οικονομική ανάπτυξη, βάλαμε και μεις το λιθαράκι μας».

Μεταξύ των δύο υπάρχει ένας υπόγειος πόλεμος, που μέχρι τωρα δεν δημοοιοποιήθηκε. Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιτέθηκε αυτή τη χρονική στιγμή εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, και μάλιστα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του στην Αμερική.

“Θυμωμένος” ο Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη: Του ζήτησε να πιουν καφέ και είπε όχι…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΎ ΓΚΟΎΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: