Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου: Νέα συνάντηση στις 23/10




Στις 23 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τις άλλες επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνεδρία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Από πλευράς κομμάτων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη.

Στη συνεδρία πήραν μέρος επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

Οι περισσότεροι εκ των πολιτικών αρχηγών αποχώρησαν από τη συνεδρίαση χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Πληροφορίες και απο ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: