Ο εξοπλισμός των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων στο επίκεντρο της επίσκεψης Καμμένου στις ΗΠΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Προσανατολισμένος στις Ειδικές Επιχειρήσεις και τα τμήματα αυτών που πρέπει να ενισχυθούν με νέα μέσα, έφτασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις Ηνωμένες πολιτείες κι εκεί θα έχει μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Αμερικανικής κυβέρνησης με πρώτο τον ομόλογό του James Mattis ο οποίος θα υποδεχτεί τον Έλληνα υπουργό στο πεντάγωνο.

Ο Πάνος Καμμένος θα εγκαινιάσει το Ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων «AUSA 2018» στην Ουάσινγκτον ενώ την Τρίτη το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης ξεκινά στις εννέα το πρωί καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell.
Στη μια το μεσημέρι με επίσημη υποδοχή, ο Έλληνας υπουργός θα γίνει δεκτός του James Mattis στην καρδιά της Αμερικής άμυνας, στο πεντάγωνο. Αργότερα στις τέσσερις το μεσημέρι η επόμενη συνάντηση είναι με τον John Sullivan, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων πολιτειών.

Ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην Αμερική θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η επίσκεψη θεωρείται μεγάλης σημασίας διότι η χώρα μας βρίσκεται στο «σταυροδρόμι» για την ραγδαία εξέλιξη των ειδικών δυνάμεων της χώρας μας κι εκεί ο Έλληνας υπουργός θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά πολλούς «κρυφούς άσσους» των Αμερικανών οι οποίοι πιθανό να ταξιδέψουν και στη χώρα μας μιας και έχει ήδη αποφασιστεί πως αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον η άμεση αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα στις ειδικές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένετε να βρεθεί και στην έδρα της Lockheed Martin, της μητρικής εταιρίας των F-16, που σε λίγο καιρό ήδη τα πρώτα Ελληνικά φτερά θα βρίσκονται εκεί για την αναβάθμισή τους στο επίπεδο Viper. Επιπλέον η εταιρία έχει αναλάβει και το έργο της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 B ORION με το πρώτο- ως αεροσκάφος ενδιάμεσης κατάστασης- ν’ απογειώνεται από την ΕΑΒ, μετά την συντήρησή του περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Το νέο δόγμα ασφάλειας των Ειδικών Δυνάμεων από το Πεντάγωνο: Από τα “Ψαρά” σε κάθε αποδέκτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: