Φιέστα Ερντογάν στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου, παρουσία ξένων ηγετών




Για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, του μεγαλύτερου στον κόσμο από τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ετοιμάζεται η Τουρκία στο πλαίσιο των εορτασμών για τη σημερινή 95η επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους.

Στα εγκαίνια, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για τις 16.00, όπως ανακοινώθηκε θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Αλβανίας, ο Εμίρης του Κατάρ, ο Πρόεδρος της Κιργιζίας, ο Πρόεδρος των Σκοπίων, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος του Σουδάν, ο Πρωθυπουργός της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ο Πρόεδρος του Πακιστάν, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Η εκδήλωση αρχίζει με συναυλία της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας. Η πρώτη φάση του αεροδρομίου παραδίδεται σήμερα, ενώ πλήρως θα έχει ολοκληρωθεί το 2023. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η υποδομή του, τα συστήματα ασφάλειάς του μέχρι την αρχιτεκτονική του, θα αποτελέσουν παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κόστος ανήλθε στα 26,140 δισ. ευρώ και εκτείνεται σε 76,5 εκ. τμ. Με την ολοκλήρωσή του θα έχει έξι ανεξάρτητες πίστες, δυνατότητα για 500 αεροσκάφη, χώρο στάθμευσης για 70 χιλιάδες οχήματα και δυνατότητα διακίνησης 200 εκ. επιβατών το χρόνο. Για την κατασκευή του εργάστηκαν 10 χιλιάδες άνθρωποι.

Η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με προορισμό την Άγκυρα, με Boeing 777 των Τουρκικών Αερογραμμών. Στην πρώτη φάση του ανοίγματός του θα πραγματοποιούνται πέντε πτήσεις την ημέρα και από την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιούνται πτήσεις στην Αττάλεια και από τις 2 Νοεμβρίου στη Σμύρνη. Ήδη έχουν πωληθεί οι πρώτες 21 χιλιάδες πτήσεις στην ειδική τιμή προσφοράς των 59 τουρκικών λιρών (περίπου 10 ευρώ).

Στην κατεχόμενη Κύπρο η πρώτη πτήση θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου και στο Αζερμπαϊτζάν στις 8 Νοεμβρίου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιούνται 2 χιλιάδες πτήσεις την ημέρα σε περισσότερους από 350 προορισμούς. Μέχρι το τέλος του χρόνου τα λεωφορεία για το αεροδρόμιο θα μεταφέρουν τους επιβάτες με 50% έκπτωση και οι χώροι στάθμευσης θα είναι δωρεάν.

Τα μαζεύει ο Ταγίπ με τον Πορθητή και τους τσαμπουκάδες : Μένει στον κόλπο της Αττάλειας

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
29/10/2018 12:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: