Επίθεση σε συναγωγή στο Πιτσμπουργκ με πολλούς νεκρούς: Συνελήφθη ο δράστης (video)




Παραδόθηκε ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Πιτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, σκότωσε μέχρι και οκτώ ανθρώπους σε συναγωγή της πόλης.

Αρχικά οι πηγές μίλησαν για τέσσερις άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά των πιστών με ένα πολεμικό τυφέκιο AR-15, ενώ είχε μαζί τους και άλλα μικρότερα όπλα.

Συνολικά φέρεται να χτύπησε 12 ανθρώπους και δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Το CBS μετέδωσε ότι ο δράστης στη θέα των αστυνομικών άνοιξε πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν τα πυρά και να καλυφθούν πίσω από τα οχήματά τους. Φαίνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και αστυνομικοί.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα ο δράστης συνελήφθη, και φέρεται να είπε ότι όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν.

Άποψη του κτιρίου της Συναγωγής όπου έγινε η επίθεση – Πηγή: Tree of Life Synagogue

Η συναγωγή ήταν γεμάτη από κόσμο λόγω της λειτουργίας του Σαββάτου και αρκετοί εκ των πιστών εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην επίθεση μέσω twitter γράφοντας: “Παρακολουθώ τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Πιτσμπουργκ. Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι στο σημείο. Ο κόσμος στον Λόφο Σκουίρελ πρέπει να παραμείνει μέσα (στα σπίτια του). Φαίνεται πως υπάρχουν πολλές απώλειες. Το νου σας για έναν ένοπλο. Ο Θεός να μας ευλογεί όλους”.

Πηγή: CBS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: