Ενδοκυβερνητική τρικυμία με πολλά μποφόρ μετά τη σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου στο υπουργικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Συνεχίζονται και σήμερα οι αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά τη σύγκρουση του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Νίκος Κοτζιάς φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την «πυροσβεστική» στάση και του πρωθυπουργού αλλά και ορισμένων συναδέλφων του υπουργών, ενώ χθες το βράδυ υπήρξαν ακόμα και πληροφορίες πως επίκειται η παραίτησή του και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

«Λάδι στη φωτιά» ωστόσο έριξαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και δήλωσε πως όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο. Δήλωση που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως μήνυμα προς τον Νίκο Κοτζιά.

Η αντιπαράθεση των δύο κορυφαίων υπουργών έχει ξεκινήσει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά καθώς ο Πάνος Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία εάν έρθει στη Βουλή και ο ίδιος θα ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν στηρίζει πλέον την κυβέρνηση.

Χθες πάντως ο πρωθυπουργός πραγματοποιώντας έναν πολιτικό ελιγμό, ζήτησε από το σύνολο των υπουργών του να δηλώσουν στήριξη προς την κυβέρνηση και να ξεκαθαρίσουν πως δεν θα ακολουθήσουν τη γραμμή της ΝΔ που θέλει την πτώση της.

Ακολούθησε η έντονη λογομαχία μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου με τον μεν πρώτο να τονίζει πως ο ΥΕΘΑ δεν έχει δικαίωμα να χαράσσει εξωτερική πολιτική και μάλιστα ευρισκόμενος σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Η ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση είναι άγνωστο τι διαστάσεις μπορεί να λάβει με δεδομένο ότι τα επόμενα 24ωρα η Βουλή των Σκοπίων θα αποφασίσει εάν δέχεται τη συνταγματική αναθεώρηση ή θα ακυρωθεί πρακτικά η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όποιος δυσφορεί, να κατέβει από το τρένο, το μήνυμα Τζανακόπουλου στον Νίκο Κοτζιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: