Όποιος δυσφορεί, να κατέβει από το τρένο, το μήνυμα Τζανακόπουλου στον Νίκο Κοτζιά




Με τρένο που προχωρά προς τον τελικό του προορισμό, ο οποίος είναι η ολοκλήρωση της συνταγματικής της θητείας, παρομοίασε την ελληνική κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι «όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Η αναφορά του κ. Τζανακόπουλου σχετιζόταν με τις πρωινές δημοσιογραφικές πληροφορίες που ήθελαν τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να είναι δυσαρεστημένος μετά τη χθεσινή σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση όταν ο υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Υπουργό Άμυνας για προσωπικές στρατηγικές που πλήττουν την εικόνα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας αλλά και τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι παραμένει σταθερός στη πάγια θέση του στο Σκοπιανό και δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Κοτζιάς, πάντως, εμφανίζεται να είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαίοι υπουργοί έσπευσαν να λειτουργήσουν «πυροσβεστικά» ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι ανάμεσα στους δύο υπουργούς.

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει κανένα λόγο να είναι δυσαρεστημένος καθώς η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική επίλυσης του ονοματολογικού και πρόσθεσε ότι η Αθήνα βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων στα Σκόπια προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα
17/10/2018 11:52

Μετά τον καυγά Καμμένου-Κοτζιά, οι χαμηλοί τόνοι εξέπνευσαν: Το Σκοπιανό ρίχνει την κυβέρνηση;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: