Μαγαζιά και αυτοκίνητα την… “πλήρωσαν” για τη Μακεδονία: “Βροχή” τα δακρυγόνα στην πόλη




Πεδίο μάχης έγινε για ακόμα μια χρονιά ο χώρος κοντά στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στον χώρο που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός.

Τα επεισόδια που προκάλεσαν διαδηλωτές οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών εκτυλίχθηκαν μεταξύ του Λευκού Πύργου και του δημαρχείου. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης προκείμενου να τους απωθήσουν, ενώ εκείνοι απάντησαν με πύρινα οδοφράγματα, ενώ έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

Περισσότεροι από 10 διαδηλωτές διακομίστηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα. στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, είχαν μεταφερθεί τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτόξευαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούσαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ομαλοποιήθηκε αργά το βράδυ, αφού σημειώθηκαν επεισόδια στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ομάδες διαδηλωτών προκάλεσαν ζημίες σε καταστήματα, πεζοδρόμια, σταθμευμένα αυτοκίνητα, και έκαψαν κάδους απορριμμάτων, στην περιοχή ανάμεσα στο Λευκό Πύργο και το δημαρχιακό μέγαρο όπου αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν.

Μεμονωμένα άτομα, που αποσπάστηκαν από τις πορείες έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, έγραψαν συνθήματα στη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – από την Αστυνομία έγιναν περισσότερες από πέντε προσαγωγές.

Έσπασαν τα τζάμια σε αυτοκίνητο με τουρκικές πινακίδες, διαδηλωτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτό)

Διαδηλωτής στη Θεσσαλονίκη, έβγαλε όπλο σε φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: