Κατάθεση μέσω βίντεο έδωσαν τα παιδιά που απήχθησαν στην Κύπρο: Συνεχίζονται οι έρευνες




Βιντεοσκοπημένη κατάθεση πήρε η Αστυνομία από τους δύο 11χρονους μαθητές, οι οποίοι απήχθησαν προχθές από το δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, δήλωσε ότι η κατάθεση λήφθηκε παρουσία λειτουργού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Καταθέσεις θα ληφθούν επίσης από εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στο σχολείο, ενώ δεν αποκλείεται, αν κριθεί σκόπιμο, να κληθούν για κατάθεση και άλλοι μαθητές.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Στυλιανού, είπε επίσης ότι έχουν συλλεχθεί διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία αποστέλλονται εντός της ημέρας στο γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος για επιστημονικές εξετάσεις. Ο 35χονος ύποπτος για την απαγωγή οδηγήθηκε σε κυβερνητικό ψυχίατρο

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες για έρευνα για τις συνθήκες, υπό τις οποίες απήχθησαν οι δύο εντεκάχρονοι από το σχολείο τους.

Στη διάθεση των αρχών ο μηχανισμός της ΜΚΟ Hope For Children, μετά την απαγωγή

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center μετά που ενημερώθηκε για την απαγωγή των δύο ανήλικων αγοριών από Δημοτικό Σχολείο στη Λάρνακα και στα πλαίσια της Υπηρεσίας για Εξαφανισμένα Παιδιά ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός “Child Abduction Alert”, αμέσως μετά τη σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία Κύπρου.

Ανακοίνωση από τον Οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center αναφέρει ότι ο εν λόγω μηχανισμός τίθεται σε ισχύ όταν η Αστυνομία θεωρεί ότι ανήλικα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο και διευκολύνει τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων κάτω από ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο ενισχύει τις προσπάθειες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών και την καταπολέμηση του προβλήματος.

Παράλληλα, ψυχολόγοι του Hope For Children έσπευσαν στον Αστυνομικό Σταθμό όπου βρίσκονταν οι οικογένειες των ανήλικων αγοριών, με σκοπό να ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός και να παρέχουν στήριξη.

Μέλη του Οργανισμού επικοινώνησαν επίσης με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ενημέρωσαν ότι το προσωπικό του Οργανισμού είναι διαθέσιμο για την άμεση παροχή ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά και γονείς που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό δωρεάν.

Η υπηρεσία παροχής κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης σε παιδιά, νέους και στις οικογένειες τους, εντάσσεται στα προγράμματα που εφαρμόζει το Hope For Children.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Hope For Children” καλεί όλους για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας των δύο ανήλικων αγοριών από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση ο μηχανισμός, “Child Abduction Alert”, εγκαθιδρύθηκε με τη συνεργασία του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια μετά από εξουσιοδότηση της Αστυνομίας Κύπρου και τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
27/09/2018 16:26

Τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Παιδεία ξεκινά ο διάλογος υπουργείου – εκπαιδευτικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: