Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η απόρριψη από την Κυβέρνηση της αντιπρότασης των εκπαιδευτικών και τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, η σύλληψη αστυνομικών για υπόθεση εμπορίας προσώπων, η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Αθήνα, η δημοπρασία για πώληση δυο ιστορικών ακινήτων από την Τράπεζα Κύπρου, η σύσταση αστυνομίας για τα ζώα και η αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Διαφθορά παντού!»” γράφει πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε πως διαφθορά δεν υπάρχει μόνο στην Αστυνομία αλλά σε όλο το φάσμα της δημόσιας υπηρεσίας. Επίσης γράφει πως η Κυβέρνηση ανέφερε πως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να αφυπηρετούν πρόωρα χωρίς πέναλτι. Επίσης γράφει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου συμφώνησαν όπως το Πανεπιστήμιο αναλάβει τη δημιουργία πρότυπων σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Είπε ‘όχι’ η κυβέρνηση», γράφει πως η κυβέρνηση απέρριψε ψες την πρόταση των εκπαιδευτικών και πως συνεδριάζουν σήμερα με το βλέμμα στην απεργία. Αλλού αναφέρει πως το μήνυμα που έλαβε στην Αθήνα η Τζέιν Χολ Λουτ είναι πως θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική και παραγωγική προεργασία πριν από μια νέα φάση διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως συστήνεται επιτέλους Αστυνομία για τα ζώα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Σε κύκλωμα εμπορίας ο οδηγός εισαγγελέα», αναφέρεται στη σύλληψη τριών αστυνομικών ως υπόπτων για υπόθεση συμμετοχής σε εμπορία προσώπων, για την οποία φέρονταν να συνεργάζονται με ιδιοκτήτη μπυραρίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως την ανάγκη κατάργησης των Συνθηκών Συμμαχίας και Εγγυήσεως μετέφερε χθες στην Τζέιν Χολ Λουτ ο ‘Ελληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς. Ακόμη γράφει πως πάνε για μέτρα οι εκπαιδευτικοί.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σύγκρουση επέλεξε τελικά το Προεδρικό» πως μετά τη χθεσινή απόρριψη από πλευράς Κυβέρνησης της αντιπρότασης των εκπαιδευτικών οργανώσεων, συνέρχονται σήμερα τα συλλογικά τους όργανα για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά τους. Αλλού αναφέρεται σε ανησυχητική αύξηση κατά 27% στα εργατικά ατυχήματα. Ακόμη αναφέρεται στη σύλληψη τριών αστυνομικών για σωματεμπορία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Σύλληψη αστυνομικών για υπόθεση εμπορίας προσώπων» γράφει πως η Αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη τρεις αστυνομικούς σε σχέση με υπόθεση εμπορίας προσώπων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Αλλού αναφέρει πως δυο ιστορικά ακίνητα, το ξενοδοχείο Βερεγγάρια και το άλλοτε σπίτι της πριγκίπισσας Zena Kanther De Tyras, τέθηκαν προς πώληση σε δημοπρασία την Τρίτη από την Τράπεζα Κύπρου, αλλά μόνο το τελευταίο πωλήθηκε. Επίσης αναφέρει πως το ΑΚΕΛ επέκρινε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τα σχόλιά του για τη Ρωσία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή»» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Την άνοιξη πιάνει δουλειά η Εστία» πως τον Μάρτιο του 2019 αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου Εστία. Αλλού αναφέρεται σε αισθητή μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο. Επίσης γράφει πως πιο κοντά στην απεργία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/09/2018 09:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: