11 Σεπτεμβρίου 2001: Από τον απόλυτο τρόμο στο αέναο κυνήγι των φανατικών ισλαμιστών




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ούτε στην πιο τρελή φαντασία των ανθρώπων του Χόλιγουντ δεν θα χωρούσε το καταστροφικό σχέδιο που συνέλαβε ο νοσηρός νους των τρομοκρατών που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Εκείνο το πρωί οι ισλαμιστές τρομοκράτες επιβιβάστηκαν τέσσερα αεροσκάφη, δύο της American Airlines και δύο της United Airlines, στη Βοστόνη, την Ουάσινγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ. Μοιρασμένοι σε τρεις ομάδες των πέντε ατόμων και άλλη μια των τεσσάρων κατάφεραν αμέσως την απογείωση των αεροσκαφών πήραν με τη βία τον έλεγχο των αεροπλάνων και άλλαξαν την πορεία τους.

Στις 9 παρά 10 το πρωί ώρα Αμερικής το πρώτο αεροσκάφος έπεφτε επάνω στον βόρειο ουρανοξύστη του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Τα ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα διακόπτουν το πρόγραμμά τους και μεταδίδουν τις πρώτες εικόνες χωρίς ακόμα να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά και τι θα ακολουθούσε. Λίγα λεπτά αργότερα και σε ζωντανή μετάδοση ο πλανήτης παρακολουθεί τον τρόμο σε ζωντανή μετάδοση.

Ένα δεύτερο αεροσκάφος χτυπά αυτή τη φορά τον νότιο πύργο. Στη Νέα Υόρκη επικρατεί χάος και ο καπνός σκεπάζει ένα μεγάλο μέρος της. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τη συντριβή των αεροσκαφών, ενώ χιλιάδες άλλες είναι εγκλωβισμένοι στα δύο φλεγόμενα κτίρια.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά αλλά και να σώσουν τους χιλιάδες εγκλωβισμένους. Από την τηλεόραση μεταδίδονται τραγικές εικόνες, με ανθρώπους να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια και άλλους να πηδούν ακόμα και από τα παράθυρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν από τον θάνατο.

Το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί αλλά και σφοδρότητα της σύγκρουσης προκαλούν τέτοια ζημιά και αλλοίωση στα μεταλλικά τμήματα των δύο πύργων που λίγη ώρα αργότερα καταρρέουν και οι δύο παρασύροντας στον θάνατο χιλιάδες Αμερικανούς.
Κι ενώ η Αμερική δεν έχει καταφέρει να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει το ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη πέφτει πάνω στο Πεντάγωνο σκοτώνοντας 125 εργαζόμενους.

Στο τέταρτο αεροσκάφος γίνεται πραγματική μάχη καθώς οι επιβάτες έχουν πληροφορηθεί τι έχει συμβεί και επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχό του από τους αεροπειρατές. Οι τρομοκράτες μη μπορώντας να επιτύχουν και τον τέταρτο στόχο τους, ρίχνουν σε ακατοίκητη περιοχή της Πενσυλβάνια το αεροπλάνο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 45 άνθρωποι.

Ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών απέδειξαν πως οι τρομοκράτες είχαν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από μερικούς μήνες και συνδέονταν με την οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αλ Κάιντα.

Λίγες μέρες αργότερα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεων και υπόσχεται τρόμο. Ο Μπους ξεκινά την επιχείρηση ανατροπής των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, όπου κρυβόταν ο μπιν Λάντεν.
Χιλιάδες Αμερικανοί εντάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους και φεύγουν για το Αφγανιστάν και το Ιράκ ώστε να εξουδετερωθεί η Αλ Κάιντα. Ωστόσο χρειάστηκε να χυθεί πολύ αίμα αθώων μέχρι να εντοπιστεί ο μπιν Λάντεν και να εκτελεστεί από Αμερικανούς πεζοναύτες στο Πακιστάν.

Η Ουάσινκγτον προειδοποιεί την Δαμασκό για σκληρή αντίδραση σε περίπτωση νέας χρήσης χημικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: