Ξεκινά η πρώτη αγωνιστική της Bundesliga: Με στόχο το 7ο σερί πρωτάθλημα η Μπάγερν




Οι ομάδες της Bundesliga έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα… ντεμπούτο στις εγχώριες υποχρεώσεις τους για τη νέα σεζόν, καθώς έδωσαν αγώνες για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου. Τώρα ετοιμάζονται να μπουν και στο «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος, καθώς το προσεχές τριήμερο διεξάγονται οι αναμετρήσεις για την πρώτη αγωνιστική της Bundesliga.

Η -κάτοχος του τίτλου- Μπάγερν Μονάχου, η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει για έβδομη σερί χρονιά τη… σαλατιέρα, υποδέχεται αύριο (24/8, 21:30) τη Χοφενχάιμ στην «Αλιάντς Αρένα» και θέλει να μπει «με το δεξί» στο νέο πρωτάθλημα. Οι Βαυαροί έχουν νέο προπονητή τον Κροάτη Νίκο Κόβατς, ο οποίος διαδέχθηκε στο «τιμόνι» τον πολύπειρο Γιουπ Χάινκες, αφού πρώτα κατέκτησε με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης το κύπελλο, νικώντας στον περυσινό τελικό την Μπάγερν. Επίσης, οι πρωταθλητές Γερμανίας έρχονται με… φόρα μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν, αφού συνέτριψαν 5-0 την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη για το Σούπερ Καπ.

Το κυρίως… πιάτο της πρώτης αγωνιστικής είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (25/8), με τις «νεοφώτιστες» Φορτούνα Ντίσελντορφ και Νυρεμβέργη να αντιμετωπίζουν την Άουγκσμπουργκ και τη Χέρτα Βερολίνου, αντίστοιχα. Την Κυριακή (26/8) διεξάγονται δύο παιχνίδια, με αυτό που κλείνει την «αυλαία» της πρεμιέρας να είναι η αναμέτρηση στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» ανάμεσα στην Ντόρτμουντ, η οποία μετά από πέντε χρόνια δεν διαθέτει πια στις τάξεις της τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, και τη Λειψία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίοδος 2018-19 στην Bundesliga είναι η πρώτη χωρίς το Αμβούργο, που ήταν μέχρι πέρυσι η μοναδική ομάδα που είχε παίξει σε όλες τις σεζόν της μεγάλης κατηγορίας της Γερμανίας, από την ίδρυσή της το 1963.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη νέα σεζόν της Bundesliga έχει ως εξής:

Μπάγερν Μονάχου-Χοφενχάιμ 24/8
Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη 25/8
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 25/8
Φράιμπουργκ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 25/8
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 25/8
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Άουγκσμπουργκ 25/8
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 25/8
Μάιντς-Στουτγκάρδη 26/8
Ντόρτμουντ-Λειψία 26/8

23/08/2018 16:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: