Τα τσιράκια του Ερντογάν κατά της Ελλάδας για το άσυλο: “Να τους πνίξουμε στους πρόσφυγες”




Η απόδραση της πρώην βουλευτού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Λέϊλά Μπιρλίκ στην χώρα μας στην οποία κατέθεσε αίτηση ασύλου φαίνεται ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα αγκάθι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το καθεστώς του προέδρου της Τουρκίας, ταγίπ Ερντογάν ενοχλημένο από την εικόνα που αποκαλύπτεται ότι δηλαδή Τούρκοι πολίτες φεύγουν από ένα ανελεύθερο καθεστώς και αναζητούν προστασία στην Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ελλάδα, επιχειρεί να παρουσιάσει τη χώρα μας ως “παράδεισο των τρομοκρατών”.

Ο Μουσταφά Ντεστιτσί, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ο πρόεδρος του ακροδεξιού ισλαμιστικού – εθνικιστικού κόμματος ΒΒΡ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα την οποία κατηγόρησε για προστασία των Τούρκων πραξικοπηματιών. Πρότεινε μάλιστα να ανοίξουν τα σύνορα και να επιτρέψουν στους Σύρους πρόσφυγες να κατακλύσουν την χώρα μας όπως ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016 μέχρι σήμερα 3.189 Τούρκοι πολίτες υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα. Ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα ήταν μόλις 100 μεταξύ 2013-2016. Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak επέλεξε το Σάββατο τον τίτλο “Η Ελλάδα, η πατρίδα των τρομοκρατών“, όταν ανέφερε την αύξηση του αριθμού των Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Την Τρίτη, το  Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να μη χορηγήσει άσυλο σε Τούρκο στρατιωτικό που εγκατέλειψε τη Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ το τμήμα ασύλου της Ελλάδας έχει χορηγήσει  άσυλο σε τρεις ακόμη Τούρκους στρατιώτες.

Ωστόσο, οι Τούρκοι πολίτες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα δεν περιορίζονται στους θιασώτες του κινήματος Γκιουλέν . Η Λεϊλά Μπιρλίκ , πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), που πρόσφατα διέσχισε παράνομα τα σύνορα με την Ελλάδα για να ζητήσει άσυλο, κατηγορείτο από το καθεστώς του Ερντογάν για σχέσεις με το αντάρτικο του PKK και της είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ακροδεξιό ηγέτη της BBP Ντεστιτσί, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τουρκία ως εχθρό. Ο Ντέστιτσί κατηγόρησε την Ελλάδα για την προστασία των πραξικοπηματών και των μελών του κινήματος Γκιουλέν και πρότεινε στην Τουρκία να άρει τους συνοριακούς ελέγχους και να στείλει όλους τους πρόσφυγές στην Ελλάδα.

«Αν η Ελλάδα αγαπάει τόσο πολύ τους πρόσφυγες, αν είναι τόσο πρόθυμη να παράσχει καταφύγιο για τους ανθρώπους που καταφεύγουν στην Ελλάδα, τότε μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορά μας. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορά μας και να στείλουμε όσους θέλουν να πάνε στην Ελλάδα, ιδιαίτερα Συριους πρόσφυγες που επιθυμούν να μετακινηθούν στη Δύση “, δήλωσε ο Ντετίτσι.

ΕΙΔΗΣΗ: Επιμένει στον ίδιο σκοπό ο Ερντογάν: Καλεί σε συσπείρωση το λαό στην κόντρα με τις ΗΠΑ

Άγριο ξύλο στην Κωνσταντινούπολη: Η αστυνομία συνέλαβε ακόμα και υπερήλικες διαδηλωτές (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: