Πέθανε γυναίκα εγκαυματίας: Ήταν η μητέρα του εξάμηνου βρέφους, σύζυγος του πυροσβέστη




Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Έχασε τη μάχη για τη ζωή -σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- γυναίκα εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Πρόκειται για την 35χρονη Μαργαρίτα Διονυσιώτη, μητέρα του 6μηνου βρέφους, του μικρότερου θύματος της φονικής πυρκαγιάς και σύζυγος του πυροσβέστη που κλήθηκε να συνδράμει στο πύρινο μέτωπο

Στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες – τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Η ιστορία της νεαρής γυναίκας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το βρέφος πέθανε στην αγκαλιά της από τις αναθυμιάσεις και εκείνη δεν το κατάλαβε, την ώρα που έτρεχε προς την παραλία για να σωθεί.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του ανθρώπου που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να σώσει το έξι μηνών βρέφος μαζί με τη μητέρα του.

Όπως ο ίδιος λέει βρήκε τη μητέρα με το μωρό μέσα στη θάλασσα να ζητούν βοήθεια.

«Βρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι στη θάλασσα. Ήταν ήδη στη θάλασσα σοκαρισμένη η γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά. Η Μαργαρίτα είχε καεί, μαζί και το μωρό. Η μητέρα έτρεμε, έκλαιγε και το μωράκι έκλαιγε και πιστεύαμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση, όμως χειροτέρευε. Κρατούσαμε αγκαλιά κι εμείς το μωρό για να μην κλαίει. Την πρώτη φορά η μητέρα του το θήλασε μέσα στη θάλασσα αλλά τη δεύτερη φορά βλέπαμε ότι το μωράκι δυσκολευόταν να φάει. Ο πρώτος που έφτασε με το ασθενοφόρο ήταν ο άντρας της, κάναμε τεχνητές αναπνοές στο παιδί και έφυγαν γρήγορα για το νοσοκομείο Παίδων. Ήταν τραγική η κατάσταση για όλους μας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: