Ο Αλέξης αναζητεί τρόπο να συναντηθεί με τον Πούτιν: Θα γίνει τελικά η επίσκεψη Λαβρόφ…




Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διπλωματική κρίση με τη Μόσχα, ελπίζει στην αποκατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία, όπως έκαναν γνωστό δύο πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στο ρωσικό πρακτορείο  Sputnik Deutschland.

Επίσης, ο Τσίπρας υπολογίζει σε μια επίσκεψη στη Μόσχα μέχρι τα τέλη του 2018. Όπως ανέφερε η μια πηγή, «Ο Τσίπρας πιστεύει ότι αυτό που συνέβη ανήκει στο παρελθόν κι εκεί πρέπει να το αφήσουμε. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, να ξεχάσουμε τι συνέβη και να προχωρήσουμε παραπέρα. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επιθυμεί να επισκεφθεί τη Μόσχα πριν από το τέλος του έτους».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τσίπρας επιθυμεί συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμα και στις επόμενες δέκα ημέρες.

Η δεύτερη πηγή του Sputnik αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη Ρωσία το Νοέμβριο. Ο ελληνικός λαός είναι δυσαρεστημένος από το περιστατικό που όξυνε τις ελληνορωσικές σχέσεις και στην συντριπτική του πλειονότητα τάσσεται υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Αμφότερες οι πηγές του Sputnik αποκαλύπτουν ότι η Αθήνα αναμένει από τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί την Ελλάδα το Φθινόπωρο.

Ο Πούτιν εκθειάζει τη συνεργασία με την Άγκυρα: Βαθαίνουν ολοένα και πιο πολύ οι σχέσεις μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: