Νέο όχι του Ερντογάν για την αποφυλάκιση του Πάστορα: Προς οριστική ρήξη ΗΠΑ-Τουρκία




Το τουρκικό δικαστήριο στη Σμύρνη απέρριψε το νέο αίτημα για αποφυλάκιση του Πάστορα Άντριου Μπράνσον με αποτέλεσμα η σύγκρουση της Αμερικής με την Τουρκία να οδηγείται σε οριστική ρήξη.

Ο Λευκός Οίκος ανέμενε την απόφαση του δικαστηρίου πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση των νέων σκληρών κυρώσεων, που αναμένεται να χτυπήσει την “καρδιά” της τουρκικής οικονομίας.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημα του Πάστορα για την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στην Αμερική, μετέδωσε το Πρακτορείο Ανατολή.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter ότι η Αμερική δεν θα πληρώσει την Τουρκία (για την αποφυλάκιση του Πάστορα) και η προειδοποίηση ότι το επίπεδο των σχέσεων πλέον αλλάζει.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου, ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις είναι έτοιμες. Είπε σχετικά στον κ. Τραμπ:

  • “Όπως γνωρίζετε, ήμασταν πολύ σαφείς με τους ομολόγους μας εκεί – και ο υπουργός Πομπέο και εγώ – σχετικά με την απελευθέρωση του ποιμένα. Έχουμε θέσει κυρώσεις σε μερικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου τους. Εργαζόμενοι μαζί σας, έχουμε περισσότερα που σχεδιάζουμε να κάνουμε, αν δεν τον απελευθερώσουν γρήγορα».

Δεν πληρώνουμε τίποτα για τον Πάστορα, λέει ο Τραμπ: Περιορίζει τις σχέσεις του με την Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: