Καυγάς με τη Ν.Δ. για τον Τόσκα: Η γενναιότητα μετριέται την ώρα του απολογισμού, λέει ο Τσίπρας




«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού» ήταν το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter, ευχαρίστησε τον κ. Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Τόσκας: Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω

Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα δήλωσε ο Νίκος Τόσκας μετά την αποδοχή της παραίτησής του από τη θέση Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή τόνισε ο κ. Τόσκας σημειώνοντας: Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας ευχαρίστησε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα, κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Η παραίτηση Τόσκα πολύ λίγη λέει η Ν.Δ.

Σχολιάζοντας την παραίτηση Νίκου Τόσκα, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

— “Απ’ότι φαίνεται τελικά δεν τα έκανε όλα τόσο τέλεια & ένιωσε την ανάγκη ο κατά τους τύπους Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δηλώσει εκ νέου παραίτηση”, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε:

“Αρχίζει έτσι να ξηλώνεται το πουλόβερ της μέχρι πρότινος αλάθητης πολιτικής ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

Γ.Τ. πρωθυπουργού: «Η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Η μικροψυχία έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή την αντίδραση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

«Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο. Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Στ. Θεοδωράκης για την παραίτηση Τόσκα

«Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι», πρόσθεσε στην ίδια ανάρτηση ο κ. Θεοδωράκης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: