Η κυβέρνηση επικαιροποιεί τα σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων, δηλώνει η Βασιλείου




Με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και απόδοση των διαθέσιμων μέσων και πόρων της Δημοκρατίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως το συντομότερο δυνατόν γίνει μια επικαιροποίηση των σχεδίων και μελετών που ήδη υφίστανται.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, είπε ότι η συζήτηση που έγινε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είναι να γίνει μια επικαιροποίηση όλων των σχεδίων, τα οποία έχουν να κάνουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, με απειλές προς τους πολίτες και το περιβάλλον.

«Μιλούμε για θέματα πλημμυρών, πυρκαγιών, σεισμών ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να απειλήσει την ακεραιότητα του πληθυσμού» είπε η κ. Βασιλείου.

Σημείωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και υπουργικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί για ενίσχυση των διάφορων υπηρεσιών προσθέτοντας ωστόσο ότι «φαίνεται όμως ότι υπάρχει πιο βαθιά ανάγκη αυτές όλες οι δυνάμεις να συσπειρωθούν κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο πρόληψης και παρακολούθησης».

«Να υπάρχει ένα συντονιστικό σώμα το οποίο θα λαμβάνει πληροφόρηση και θα δίνει οδηγίες. Να αξιολογείται η κατάσταση από ένα μηχανισμό για τον οποίο θα είναι υπεύθυνο ένα συντονιστικό σώμα» είπε.

Προς τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση προχωρεί στη σύσταση υπουργικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Γεωργίας, Εσωτερικών και Αμυνας.

Η υπουργική αυτή επιτροπή θα παρουσιάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια πρόταση, προκειμένου να αγοραστούν υπηρεσίες από ειδικό εμπειρογνώμονα για να παρουσιάσει συγκεκριμένη δομή για σύσταση ενιαίας στρατηγικής διαχείρισης κρίσεων, να επικαιροποιήσει τα υφιστάμενα σχέδια δράσης και να εντοπίσει κενά που παρουσιάζονται.

Η μελέτη αυτή θα δείξει με ποιους τρόπους και μέσα μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και απόδοση των διαθέσιμων μέσων και πόρων διασφαλίζοντας το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
01/08/2018 11:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: