Η Αγία Νάπα τίμησε τους πεσόντες της Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου Πιερή




Η Αγία Νάπα τίμησε χθες Κυριακή τους πεσόντες της κατά την τουρκική εισβολή Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου Πιερή, τελώντας το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο τους.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «του μνημόσυνου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας προέστη ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Επαρχιακός της ΕΚΑ Γιαννάκης Γαβριήλ».

Ο κ. Γαβριήλ «εξήρε τη θυσία των δύο ηρώων, σημείωσε πως μόνο αναγνωρίζοντας τις θυσίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν τα παλικάρια της Κύπρου, μπορεί αυτός ο τόπος να ελπίζει σε καλύτερες μέρες».

Ανέφερε ακόμα ότι «κλείνουμε με σεβασμό το γόνυ στο μεγαλείο της θυσίας των Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου, κρατούμε ζωντανή τη μνήμη τους γιατί μόνο έτσι θα κτίσουμε σε γερά θεμέλια το μέλλον του τόπου μας» είπε και σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι την μέρα της δικαίωσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων και αφή της φλόγας από τους αθλητές του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 06/08/2018 09:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: