Επιτροπή εισέρχεται σε διαπραγμάτευση με τις ξένες εταιρείες για το οικόπεδο “Αφροδίτη”




Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ορίσει διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα εισέλθει σε ένα θεσμοθετημένο διάλογο με την κοινοπραξία για το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η καλύτερη επιλογή, ανέφερε, `είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση με την κοινοπραξία ούτως ώστε να προχωρήσει σε ανάπτυξη το κοίτασμα Αφροδίτη το συντομότερο δυνατόν, μια ανάπτυξη που θα επιφέρει πάρα πολλά οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη`.

Πρόσθεσε επίσης ότι για τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ενημερωθούν και τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σημειώνουμε ότι στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος συνήλθε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, παρέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την κοινοπραξία της Noble για το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Επεσήμανε πως σε σχετική ενημέρωση αναμένεται να προβεί  ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, όπως και έκανε.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως “είμαστε στο σημείο που πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις στρατηγικής σημασίας για τα ενεργειακά ζητήματα, με γνώμονα το συμφέρον της Κύπρου και του λαού”.

«Στο επόμενο στάδιο πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με διεκδικήσεις που υπήρξαν από εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Δημοκρατία σχετικά με τα ευρήματα στο οικόπεδο Αφροδίτη», ανέφερε.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/08/2018 14:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: