Έφθασαν τους 74 οι νεκροί: Πολλοί θεωρούνται ακόμα αγνοούμενοι μεταξύ αυτών γονείς με παιδιά




Ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά που έπληξε χθες την περιοχή της ανατολική Αττικής και κυριότερα τον Νέο Βουτζά και το Μάτι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Π.Υ. οι νεκροί είναι 74. Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λίγο νωρίτερα είχε πει χαρακτηριστικά: “Προσευχόμαστε να μην μεγαλώσει η λίστα των νεκρών”.

Την ίδια στιγμή οι γιατροί στα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους έντεκα σοβαρά τραυματίες εκ των οποίων οι δέκα είναι διασωληνομένοι. Συνολικά οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 180 εκ των οποίων 23 παιδιά.

Αγωνιώδεις έρευνες για τους αγνοούμενους

Όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότεροι πολίτες φτάνουν στις πληγείσες περιοχές αναζητώντας τα ίχνη συγγενών και φίλων με τους οποίους δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μέχρι αυτή τη στιγμή. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει επανδρώσει με επιπλέον στελέχη τη γραμμή 199 όπου εκεί οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τα πρόσωπα που αγνοούνται ή να δηλώσουν ότι έχουν χαθεί τα ίχνη κάποιου ανθρώπου.

Παράλληλα άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ αλλά και εθελοντές έχουν ξεκινήσει σπίτι – σπίτι τις έρευνες προς εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Συγκινητική αλληλεγγύη

Παράλληλα με την τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, είναι συγκλονιστική η προσπάθεια απλών πολιτών να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Χιλιάδες είναι εκείνοι που σπεύδουν στο δημαρχείο της Ραφήνας με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και βρεφικές πάνες.

Ταυτόχρονα εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Κέντρου Αιμοδοσίας και δίνουν αίμα στα δύο νοσοκομεία, Σισμανόγλειο, Θριάσιο και Ελπίς για την Αττική

Πέντε πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Παρά την τραγωδία οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες καθώς ούτε η φωτιά στην ανατολική, ούτε και εκείνη στην Κινέτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Με βάση τα όσα αναφέρει η Πυροσβεστική στην Καλλιτεχνούπολη επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 46 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Στην Κινέτα δίνουν “μάχη” με τις φλόγες, 150 πυροσβέστες, 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 7 ελικόπτερα και ένας αεροσκάφος. Επίσης στην περιοχή της Κορινθίας βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Δύο είναι τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη. Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου επιχειρούν 60 πυροσβέστες με ένα ελικόπτερο και στον Πλατανιά Χανίων 50 πυροσβέστες με 2 ελικόπτερα.

Μήνυμα του πρωθυπουργού & Σύσκεψη στο Μαξίμου

Στις  14:30 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ υπό τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του αφού κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, υπογράμμισε πως δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος και ότι όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: